Ето какви са негативните последици от консумацията на тези напитки

...
Ето какви са негативните последици от консумацията на тези напитки
Коментари Харесай

Ето какви са негативните последици от консумацията на тези напитки

Ето какви са отрицателните последствия от потреблението на тези питиета

Ако съпоставим вредата за здравето от алкохола и газираните питиета, то последните могат много сполучливо да се конкурират с алкохола.

Класически образец за газирана отрова са Coca Cola и Pepsi. Най-често вредата от тяхната приложимост се лимитира до увеличението на наличието на захар в организма.

Но това е единствено една от последствията от честата приложимост на газирани питиета, която по веригата притегля доста други проблеми. Повишава кръвното налягане, видимо усилва телесните мазнини, покачва риска от развиването на диабет, появяването на кариес и други

Този много величествен лист обаче не изчерпва всички отрицателни фактори.

Високото наличие на фосфорна киселина в газираните питиета води до бързото привършване на калций, цинк и магнезий от организма. Достатъчно часове от момента на приложимост на напитката и в тялото към този момент има дефицит на тези потребни детайли.

И това в условия, при които средностатистическия гражданин на града така и така към този момент има дефицит на тези детайли.

Резултатът от такива опити е закъснение на метаболизма и нараснала трошливост на костите.

Това е изключително рисково за децата, чието тяло е в развой на напредък.

Родителите би трябвало да помислят хиляда пъти, преди да се поддадат на капризите на своето поколение и да му дадат вкусна, само че рискова напитка.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР