Ето как животът и апартаментът на едно българско семейство се

...
Ето как животът и апартаментът на едно българско семейство се
Коментари Харесай

Почти всеки „усвоява” терасата към малката кухня на панелката, но това може да се превърне в най-кошмарното решение

Ето по какъв начин животът и апартаментът на едно българско семейство се трансформира в пъкъл точно поради това решение

За положително или неприятно, само че доста от нас живеят в дребни панелки. Апартаментите постоянно са с по една спалня, хол и дребна кухня. За изненада на мнозина неведнъж към кухнята има огромен балкон вид лоджа. Често пъти българската инженерна мисъл подтиква мнозина да „ усвоят ” терасата и по този начин да уголемят кухничката.

Но това може да се трансформира най-лошото и кошмарно решение.

Ето по какъв начин животът и апартаментът на едно българско семейство се трансформира в пъкъл точно поради решението им да „ усвоят ” терасата към кухнята.

Според първичния проект огромната тераса би трябвало да уголеми и самата кухня. Един мъж реши да „ усвои ” терасата към кухнята и там да постави вграден долап за кухненските посуди на жена му и да изнесе мивката там, с цел да може да сложат и маса за хранене в помещението.

Той не се съмняваше, че това ще бъде много елементарно начинание – въпреки всичко единствено избиваш една стена и сменяш дограмата на терасата. Да, но не.

В последна сметка всичко се обърка. И не очакваше, че може да има толкоз доста проблеми.

Първото усложнение беше обличането. През първата зима след „ усвояването ”, когато ремонтът към момента не беше приключен, а на открито градусите бяха минусови, стана ясно, че стената сред лоджата и кухнята изобщо не е непотребна. Студът бе застрашителен, подът замръзна. Затова мъжът нае експерти, с цел да изолира пространството в елементи и за благополучие стана малко по-топло.

След прилична инвестиция на пари този проблем беше решен, само че нескрито излезе различен проблем. Нямаше по какъв начин да се направи вграден долап на дребното пространство на терасата и излезе, че може единствено да пъхне хладилника там.

И въпреки всичко, с цел да бъдем почтени, резултатът от реконструкцията беше трагичен и нефункциониращ. Оказа се също по този начин, че стената не може да бъде отстранена напълно и по тази причина се появи кухненски плот. Разбира се, този спомагателен метър разреши да направи кухнята малко по-свободна, само че е мъчно да се приказва за комфорт, тъй като се появи стеснен проход, който мъжът-ремонтаджия не съумя да планува.

Оказа се и че не е допустимо мивката, съпроводена с всичките тръби и канализация, да бъде изнесена на терасата.

Всъщност, присъединението на терасата към кухнята се оказа скъпо, безсмислено и грозно начинание, а с изключение на всичко и не изключително функционално. Сега Бг мъжът съжалява, че е взел такова решение и означи, че преди да стартираме такова начинание, коства си да помислим най-малко 10 пъти и да създадем прецизен проект, тъй че по-късно да не се окаже, че сходно допълнение ще се окаже най-кошмарното решение и ще трансформира домът ни в неособено красиво място. 

А Вие „ усвоили ” ли сте терасата към кухнята си и какъв е резултатът? Споделете с нас в мненията. / jenata.blitz.bg
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР