Ето и позицията на Домусчиев:С настоящото бих искал да изразя

...
Ето и позицията на Домусчиев:С настоящото бих искал да изразя
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев завежда дело срещу служебния министър на транспорта Христо Алексиев

Ето и позицията на Домусчиев:

" С актуалното бих желал да изразя моята публична позиция по отношение на изявление на служебния министър на превоза Христо Алексиев, оповестено от mediapool.bg, озаглавено „ Домусчиев държи 20 % в концесията за летище „ София “, договорът не се извършва “, в което е посочено следното: „ Потвърдено е от няколко достоверни източника, че компании на Домусчиев вземат участие с 20 % в концесията, само че желая да схвана къде е операторът на летище „ Мюнхен “. “, като се вършат подмятания и внушения, че е допустимо възможното присъединяване на Кирил Домусчиев в концесията да бъде пояснение за отсрочването на концесионните такси за 10 години, а не както е било обявено публично от държавното управление на Бойко Борисов, че това се прави поради пандемията и фрапантния спад на полетите след първата Covid вълна.
Категорично декларирам, че тези изказвания, подмятания и внушения са следващата 100-процентова неистина и са част от инструментариума на актуалната предизборна акция, от която избрани лица и медиен кръг се пробват да извлекат политически дивиденти и изгоди. Тази неистина, която цели да ме дискредитира, е изфабрикувана от субектите, които понастоящем се пробват да дирижират подмолно политическия живот в страната и да нареждат участниците в него, в това число чрез опити за манипулиране на публичното мнение посредством подправени вести и под претекст, че се пази интереса на страната и жителите. Жалко е, че в това мероприятие взе участие и лице, заемащо висша държавна служба, каквато е служебният министър на превоза.
Не се занимавам с политика и нямам желание да стартира да го върша, заради което няма да позволи по никакъв метод и при никакви условия името ми да бъде забъркано в каквито и да било политически интриги и предизборни операции.
Противно на лъжливите изказвания, нямам никакво директно и/или непряко присъединяване с следени от мен и/или свързани с мен сдружения в концесията на летище „ София “.
Ако Христо Алексиев откри и ми покаже кои са моите компании, които държат 20 % в тази концесия, аз поемам ангажимент да му трансферира безплатно тези акции, а той като безпаричен и некорумпиран чиновник с дълготраен опит (като специалист към кабинета на министъра на превоза, ръководител на Съвета на шефовете на „ Пристанище Бургас ” ЕАД и ръководител на Управителния съвет и заместител общоприет шеф на Националната компания „ Железопътна инфраструктура “), защитаващ интереса на българската страна и нейните жители, може по негово убеждение да ги подари на страната, на домове за сираци или да ги употребява за подкрепяне на друга благородна идея.
Адвокатите ми ще подхващат навреме всички възможни от настоящото законодателство дейности и ограничения, с цел да защитят моите права и законни ползи по правосъден ред. Ето за какво приканвам Христо Алексиев да разкрие своите достоверни източници и да потвърди съответно своите изказвания ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР