Ето го отново: лятното часово време е тук. Ще преминем

...
Ето го отново: лятното часово време е тук. Ще преминем
Коментари Харесай

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Ето го още веднъж: лятното часово време е тук. Ще преминем към него, като преместим часовниците си с един час напред в неделя.

Тази смяна от един час може да не наподобява доста, само че може да аргументи безпорядък на психическото и физическото богатство на хората в кратковременен проект.

Хората, които изпитват нарушавания на съня, може да се усещат изтощени, сънливи и по-малко съсредоточени. Скорошно проучване откри, че автомобилните катастрофи са се нараснали с 6% след пролетната промяна на часовото време.

Daylight saving time in Israel will take effect at 2 A.M. Friday morning, with clocks moving forward one hour to 3 A.M.
— Haaretz.com (@haaretzcom) Нулиране на нашите циркадни ритми
Тъй като може да имаме по-малко сън с смяната, лятното часово време може да утежни разстройства като тревога и депресия.

От двете промени във времето, които изпитваме, експертите казват, че прекосяването напред е най-разрушителното. Едночасовата промяна може да повлияе на нашите циркадни ритми, естествените 24-часови цикли на тялото, които контролират значими действия като храна, въодушевление и сън.

Излагането на светлина играе основна роля в циркадните ритми, които могат да бъдат отхвърлени от по-тъмни сутрини и по-светли вечери, основани от промяната на времето.

При по-малко утринна светлина тялото ви може да създава по-малко количество от хормона серотонин, който покачва настроението ни. Обратно, вечерите с повече светлина може да забавят производството на хормона мелатонин в тялото ви, който предизвиква съня.

Don't forget, everyone! ⏰ Daylight Saving Time begins this Sunday, March 31st! Remember to set your clocks forward one hour before you go to bed on Saturday night.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР