Ето един по-подробен поглед към многопластовата система за противовъздушна отбрана

...
Ето един по-подробен поглед към многопластовата система за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Какво представляват системите за противовъздушна отбрана на Израел

Ето един по-подробен взор към многопластовата система за противовъздушна защита на Израел, направен от АП:

" Стрела " - Тази система, създадена взаимно със Съединени американски щати, е предопределена за прехващане на ракети с огромен обхват, в това число типовете балистични ракети, които Иран съобщи, че е изстрелял нощес. " Стрелата ", която работи отвън атмосферата, беше употребена в актуалната война за прехващане на ракети с огромен обхват, изстреляни от хусите в Йемен.

" Прашката на Давид " - Разработената взаимно със Съединени американски щати " Прашка на Давид " е предопределена за прехващане на ракети със междинен обхват, каквито има ливанската формация " Хизбула ".

" Пейтриът " - Тази американска система е най-старият член на израелската система за противоракетна защита - употребена е по време на Войната в Залива през 1991 година за прехващане на ракети " Скъд ", употребявани от силите на тогавашния иракски водач Саддам Хюсеин. Сега " Пейтриът " се употребява за събаряне на летателни апарати, включително дронове.

" Железен купол " - Тази система, създадена от Израел с поддръжката на Съединени американски щати, е профилирана в свалянето на ракети с дребен обхват на деяние. Откакто влезе в деяние при започване на предишното десетилетие, тя е прехванала хиляди ракети - в това число по време на актуалната война против " Хамас " и " Хизбула ". Израел твърди, че има над 90 % успеваемост.

" Железен лъч " - Израел създава нова система за прехващане благодарение на лазерна технология. Израел съобщи, че тази система ще промени разпоредбите на играта, защото е доста по-евтина за потребление от съществуващите системи. Въпреки това тя към момента не е въведена в приложимост.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР