Етно селище ще бъде издигнато по време на Роженския събор,

...
Етно селище ще бъде издигнато по време на Роженския събор,
Коментари Харесай

Етно селище ще се издигне на Роженския събор

Етно населено място ще бъде издигнато по време на Роженския събор, който ще се състои от 19 до 21 юли, оповестиха от съдружие "Рожен - завещание в бъдещето ".

Селището ще показа фолклорните и етнографски обичаи от разнообразни фолклорни области на страната. Възстановки на хайдушко сборище, възрожденско кафене, къщи на банатски и бесарабски българи са включени в проекта на етно селището.

В съборното село ще има и гранична застава като отпратка към първите Роженски събори от преди век, на които се срещали българи от двете страни на границата преди присъединение на Родопите към България. В центъра на селището ще бъде площадът, на който гостите ще могат да получат уроци по гайда, хоро и национална ария.

Хайдушки игри и занаятчийска работилница ще допълват атмосферата в етно квартала.

В програмата на Събора на националното творчество и отглеждане на животни "Рожен " 2019 са включени народен фолклорен конкурс, мобилна музейна експозиция "Духът на Родопите ", конкурс за достоверна национална носия, изложби на занаяти, фермерски артикули и други На Роженските поляни ще се сложи българско знаме с повърхност над 7000 кв. м.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР