Арменците от Карабах се съгласяват да сложат оръжие на втория ден от офанзивата в Азербайджан

...
Етническите арменци в отцепилия се от Азербайджан регион Нагорни Карабах
Коментари Харесай

Етническите арменци в отцепилия се от Азербайджан регион Нагорни Карабах се съгласиха с предложението на Русия за прекратяване на огъня в сряда, 24 часа след като Азербайджан започна офанзива за поемане на контрол над анклава, която уби десетки и рани стотици.

Сепаратистките арменски сили в Карабах казаха, че Азербайджан е пробил техните линии и е превзел редица височини и стратегически пътни възли, докато светът е стоял отстрани, без да прави нищо.

Самозваната "Република Арцах" каза, че при такива обстоятелства тя нямаше друг избор освен да прекрати военните действия от 13:00 часа. местно време в сряда.

„Властите на Република Арцах приемат предложението на командването на руския мироопазващ контингент за прекратяване на огъня“, се казва в съобщението.

„С посредничеството на командването на руския мироопазващ контингент разположени в Нагорни Карабах, беше постигнато споразумение за пълно прекратяване на военните действия от 13:00 ч. на 20 септември 2023 г."

Азербайджан започна своята операция срещу Нагорни Карабах във вторник, след като част от неговите войници бяха убити в това, което Баку казаха, че са атаки от планинския регион, който Азербайджан беше блокирал в продължение на девет месеца.

Нагорни Карабах е международно признат като част от Азербайджан.

(Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР