Етимологията на думата ракия“ произлиза от турската raki. Tя пък

...
Етимологията на думата ракия“ произлиза от турската raki. Tя пък
Коментари Харесай

Никога Не Сте Подозирали Тези Изумителни Факти За Ракията! Ето От Къде Идва Името На Любимата Напитка!

Етимологията на думата „ ракия “ произлиза от турската raki. Tя пък е взета от арабското „ арак “, което в превод значи „ пот, изпотяване “. Името обаче, идва не от “високите градуси ” на напитката, които могат да причинят изпотяване, а най-вероятно от обстоятелството, че капе капка по капка, като пот.

Ракията е обичайно българско пиво

Първите данни за ракия по нашите земи са открити още в Средновековието. Доказателство за това е открита при разкопки в региона на Асеневия замък на хълма Трапезица част от керамична купа върху която има надпис на старобългарски, който гласи: “Аз пих на празника ракиня. ”

Ракията спомага за лекуване на заболявания

Ракията спомага за облекчаването на болката и даже за излекуването от избран вид заболявания. Например, в случай че страдете от язва или продължителен гастрит, несъмнено чудесно знаете какъв резултат оказват 50 грама на гладно! Освен това оказва помощ при оказва помощ при зъбобол, зачервено гърло, болежки в гърба и т.н

Ракия може да се направи от….всичко!

Тя нормално се подготвя от грозде, кайсия, сливи, микс от плодове и каквото още се сетите, само че евентуално даже не подозирате, че има ракия от…мляко. Панагюрският фермер Кръстьо Катинов години наред се опитвал да налучка вярната рецепта за подготвяне на млечния алкохол и в последна сметка съумял. „ Млякото е най-бързо развалящият се артикул. Номерът е да го накараш да ферментира. Аз употребявам захар, само че в доста дребни количества като съответствие към млякото и квас в избрани пропорции. Ако час откакто съм подготвил сместа не стартира да кипи, значи се е вкиснала. Около една седмица е нужна, с цел да е подготвена за варене “, издава тайните си амбициозния ракиджия и споделя, че от 120 л. мляко прави 40 л. ракия.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР