Етерични масла спасяват от комари, кърлежи, мухи и паяци. Това

...
Етерични масла спасяват от комари, кърлежи, мухи и паяци. Това
Коментари Харесай

Ето как да се спасим от комари, кърлежи, мухи и паяци

Етерични масла избавят от комари, кърлежи, мухи и паяци. Това заяви доктор Илияна Енчева-Матеева, шеф на отделението по физиотерапия в МБАЛ „ Централ Хоспитал “-Пловдив. Те са нетоксична опция за предотвратяване от инсекти и сполучливо се ползват против ухапвания от кърлежи, комари, паяци, бълхи, защищават от мухи, миризливки и други. Подходящо е да се слагат локално върху открити елементи на тялото даже по няколко пъти в деня. Могат да се употребяват и в дифузер, който да ги разпръсква в помещението. Желателно е чистите етерични масла да се разреждат в базово масло, като кокосовонапример, с цел да не се нервира кожата.

Босилекът се ползва локално върху засегнатото от кърлежи, комари и т. н. място. Може да се сложи в дифузер или в стъклен спрей след разреждане.

Евкалиптът от дълбока античност се употребява за лекуване на рани, тъй като води до бързото им укрепване, както и за попречване на инфекции.

Чаеното дърво, което набира голяма известност напоследък, оказва помощ за лекуване на рани, получени след захапване от инсекти, като се нанася върху тях. Добре се комбинира с лавандула. С него би трябвало да се внимава, в случай че в дома има домашни любимци, тъй като е токсично за тях.

Често терапевтите предлагат и вършат комбинации от етерични масла против комари, бълхи, кърлежи, мухи и паяци. Най-ефективната е, когато се смесят кипарис, чаено дърво, кедрово дърво, лавандула, евкалипт, пачули и босилек.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР