Естонският парламент денонсира договора за правна помощ с Русия на

...
Естонският парламент денонсира договора за правна помощ с Русия на
Коментари Харесай

Естония сложи край на важен договор с Русия

Естонският парламент денонсира контракта за правна помощ с Русия на съвещание в сряда.

Петдесет и двама от общо 101 депутати гласоподаваха в поддръжка на закона за денонсиране, заяви пресслужбата на Народното събрание.

" Естония (...) ще поддържа двустранни връзки с Русия единствено на равнището на абсолютния най-малко ", се споделя в обяснителната записка. "

В нея се отбелязва, че опцията за съдействие с Русия по цивилен, фамилни и наказателни каузи ще бъде непокътната , само че в бъдеще решаването им ще се основава на разпоредбите на интернационалното частно право и интернационалните конвенции.

Договорът беше подписан през 1993 година в Москва и влезе в действие на 19 март 1995 година с автоматизирано възобновяване на всеки пет години.

Денонсирането на контракта изисква известяван на другата страна минимум шест месеца преди приключването на петгодишния период на контракта. Настоящият петгодишен интервал ще завърши на 18 март 2025 година
 В Естония и Латвия задържаха съветски шпиони
В Естония и Латвия задържаха съветски шпиони

Хибридна интервенция на съветските служби в Прибалтика

Следователно нотата за денонсиране би трябвало да бъде предадена на Русия до 18 септември 2024 година, заяви пресслужбата на Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР