Естонската полиция арестува 10 бивши служители на местното подразделение на

...
Естонската полиция арестува 10 бивши служители на местното подразделение на
Коментари Харесай

Закопчаха 10 бивши служители на Danske Bank за пране на руски пари

Естонската полиция арестува 10 някогашни чиновници на локалното поделение на датската финансова компания Danske Bank по обвинявания, че умишлено са взели участие в един от най-големите кавги в историята на Европа за пране на пари, заяви Bloomberg.

Шестима от обвинените са задържани във вторник, а останалите четирима в сряда, удостовери основният прокурор на страната в публично изказване. " Има причина да подозираме, че арестуваните умишлено са упълномощавали клиенти на банката да пренасочват финансови средства, които евентуално са били изпрани ", се показва в известието.

Най-голямата датска банка разгласи, че огромна част от средствата на стойност 200 милиарда евро, които са минали през подразделението в Талин в интервала сред 2007 година и 2015 година, би трябвало да бъдат обсъждани като съмнителни и евентуално се касае за пране на съветски пари през банката.

След като набъбнаха съмненията за съмнителна търговия, Danske в профил президента и изпълнителния шеф на компанията, като съобщи 8 чиновници на естонските органи на реда.

През септември банката заяви, че 42 нейни чиновници и лица, които са получавали комисионни за намиране на клиенти, са забъркани в съмнителна активност. Също по този начин финансовата компания основава запас, с цел да може да заплати евентуалните санкции от банковия контрол, както и от Министерството на правораздаването в Съединени американски щати. Досега са събрани 2.7 милиарда $.

По-късно денем ще се организира конференция с присъединяване на естонския основен прокурор в Талин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР