Естонската армия съобщи, че издирва останки от ракета, която е

...
Естонската армия съобщи, че издирва останки от ракета, която е
Коментари Харесай

Испански изтребител изстреля ракета по Литва

Естонската войска заяви, че търси остатъци от ракета, която е била изстреляна по несъобразителност от испански изтребител при подготвителна задача във въздушното пространство на балтийската страна, съобщи Асошиейтед прес.

Изтребителят Юрофайтър простъпка изстрелял ракета въздух-въздух "АМРААМ " в южната част на Естония. Той бил част от натовска задача за защита на въздушното пространство на балтийската страна.

Ракетата е с обсег 100 км и носи до 10 кг гърмеж. Тя има вградена система за самоунищожаване за такива случаи, само че е допустимо да е паднала на земята.

Естонският министър председател Юри Ратас съобщи във Facebook, че за благополучие няма човешки жертви, и дефинира случая като извънредно противен.

Испанското министерство на защитата съобщи, че е почнало следствие на случая, съобщи Франс прес. То удостовери, че ракетата не е улучила различен аероплан, нито е нанесла някакви други вреди.

Испанското министерство на защитата също е почнало следствие. От там оповестиха, че два испански изтребителя Юрофайтър дружно с два френски Мираж 2000 са взели участие в взаимни учения. След случая самолетите са се прибрали във военновъздушната база в Шауляй, Литва.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР