Естония и Русия размениха днес на границата си двама души,

...
Естония и Русия размениха днес на границата си двама души,
Коментари Харесай

Естония и Русия си размениха задържани шпиони

Естония и Русия размениха през днешния ден на границата си двама души, наказани на затвор за шпионаж и помилвани от президента, предадоха международните организации, като се позоваха на естонските управляващи.

Естонският предприемач Райво Сузи бе сменен за руснака Артьом Зинченко на граничния пункт Койдула в югоизточната част на Естония, оповестява Българска телеграфна агенция, представена от " Нова телевизия ".

Райво Сузи бе задържан през февруари 2016 година в Русия за действия, датиращи от интервала 2004-2007 година и бе наказан през декември 2017 година на 12 години затвор за шпионаж. Той работеше в региона на авиационната промишленост.

Най-прочутите секрети сътрудници от целия свят в новата " Енциклопедия на шпионите "

През 2017 година съд в Талин осъди Зинченко на 5 години затвор за шпионаж в интерес на съветското военно разузнаване. Зинченко живеел в Естония с позволение за престояване от 2013 година Той бе приет за отговорен за събиране и предаване на разследващи данни, които нанасят щета на националната сигурност на Естония.

Шпионски афери усложняват постоянно връзките сред Русия и трите балтийски страни, които са някогашни руски републики и които през днешния ден са членове на Европейски Съюз и на НАТО. През 2015 година Русия освободи естонския офицер Естон Кохвер, наказан на 15 години затвор за шпионаж. Той бе сменен за Алексей Дресен, някогашен управителен кадър в естонските служби за сигурност, излежаващ присъда от 16 години затвор за шпионаж в интерес на Москва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР