Естествени средства срещу вредители и болести Всички градинари искат да

...
Естествени средства срещу вредители и болести Всички градинари искат да
Коментари Харесай

Естествени средства срещу вредители и болести по краставиците

Естествени средства против вредители и заболявания

Всички градинари желаят да отглеждат и употребяват чисти зеленчуци. Затова се пробват да употребяват пестициди допустимо минимум, като за задачата се обръщат към националните и естествени средства против вредители.

Много от тях в действителност са ефикасни. Но не всеки знае, че елементарен йод ще помогне на краставиците да победят някои болести и да дадат отлична годишна продукция.

1. Понякога краставиците умират от изгниване на корените. Трябва да напръскате краставиците с йод (10 мл на 10 л вода).

2. Намажете стеблото на краставица на 10 см от земята с йод разводнен в съответствие 1: 2 (две елементи вода за една част йод). Тази техника е изключително добра за краставици, които порастват отвесно. Смъртта на гъбичките, които предизвикват болестта, настава след две нанасяния.

3. Често поради страшната болест по краставиците – брашнеста мана – растенията стартират да пожълтяват и изсъхват. Веднъж прочетох, че провалите по цариградското грозде от брашнеста мана, може да се третират с инфузия от тънко сено.

Правя инфузията от сено по този метод: в дребна бъчва поставям авансово изсъхнало сено върху половината от съда и го напълвам с вода, упорствам 2-3 дни, прецеждам и църкам. И никаква химия!

Вижте още: Черен дроб и яйца – вкусно ядене вместо салам

Реших да тествам това средство върху краставиците, тъй като най-малко няма да им навреди. Пръскайте ги с инфузия от сено три пъти в седмицата и ще се радвате на годишна продукция до септември.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР