Ескалира конфликтът между Apple и разработчика Epic Games, след като

...
Ескалира конфликтът между Apple и разработчика Epic Games, след като
Коментари Харесай

Apple отново изхвърли една от най-популярните игри от платформата си

Ескалира спорът сред Apple и разработчика Epic Games, откакто основателите на Fortnite не бяха позволени да пуснат личен магазин за iPhone и iOS наличие - опция, която те би трябвало да имат по новите европейски правила, оповестява " Ройтерс ".

Още от 2020 година двете компании са в правосъдна борба в Съединени американски щати поради комисионната върху всички транзакции в размер на цели 30%, която Apple постанова. С новия европейски Акт за цифровите пазари софтуерният колос беше заставен да даде различни варианти на потребителите в Европейски Съюз - въпреки и с някои съществени рестрикции.
 Приложение или нищо: Как Apple наказа потребителите си в Европейски Съюз
Приложение или нищо: Как Apple наказа потребителите си в Европейски Съюз

Било прекомерно мъчно да съблюдава условията на акта за цифровите пазари

За Apple това в действителност е борба на живот и гибел - приходите от нейните хардуерни продажби се свиха поради намалялото търсене в Китай и все по-големите шпации на ъпгрейд по целия свят. Така постъпленията от цифрово наличие започнаха да стават прекомерно значими.

Epic се очакваше да пуснат собствен магазин за приложения, през който да се върнат на iOS Fortnite и други игри на компанията, само че Apple са премахнали техния регистриран в Швеция профил на разработчик.

" С оглед държанието на Epic до момента, само че и сега, Apple употребява правото си да отстрани техния профил за разработчици ", обявиха хората на Тим Кук в прессъобщение.
 Защо Apple отнесе близо 2 милиарда евро санкция
Защо Apple отнесе близо 2 милиарда евро санкция

Това е добра вест за потребителите

Epic, на собствен ред, подчертаха, че случилото се е на процедура премахване на най-големия евентуален съперник на App Store и демонстрира, че Apple няма никакво желание да съблюдава разпоредбите и да разреши на iOS потребителите действителен избор.

Все още няма коментар по проблема от Европейската комисия. Преди дни, обаче, тя санкции Apple с 1,8 милиарда евро поради рестриктивните мерки, които постанова на стрийминг платформите във връзка с вариантите за абонамент.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР