Ескалацията на напрежението доведе до активиране на руските агенти и

...
Ескалацията на напрежението доведе до активиране на руските агенти и
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Не трябва да се притесняваме от руската диаспора, а от влезлите шпиони с чужда самоличност

" Ескалацията на напрежението докара до активиране на съветските сътрудници и те да работят по-остро за осъществяване на ползите на Русия, само че равнището в никакъв случай не е било ниско. Много маски паднаха. Русия има интерес България и Северна Македония да не се схванат и тя да не влезе в Европейски Съюз ". Това съобщи някогашният ръководител на ДАНС и някогашен министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред Нова нюз. За него разкриването на съветските шпиони изисква доста труд и професионализъм, а членовете на Контраразузнаването минават през редица проби за преданост.

По думите му съвсем постоянно посланикът не е забъркан в разследваща активност, тъй като дискредитира и замества страната, която го е изпратила, с дребни изключения. по думите му има образци, в които и посланиците са забъркани в сходна активност. " Има и съветници, които са правили разследваща активност. Русия има много съществено разследващо наличие и интерес от Освобождението насам, освен от дипломатическите среди ", уточни той. И добави, че би трябвало да се тормозим от влезлите под прикритие с непозната идентичност.

" Диаспората у нас може да окаже поддръжка за логистиката за дадена интервенция. Опасността идва от тези, които не са очевидно декларирани. Експулсирането на дипломати посочва, че е недопустимо, както и ограничение на вредата ", акцентира Йовчев. Той оцени като липса на дипломатически умения и неприятно образование държанието на дипломат Митрофанова. Според него, в случай че капитали на предприемачите Алберт Авдолян и Сергей Чемезов бъдат вложени у нас, това би представлявало риск и би трябвало деликатно да бъдат проучени.

" Трябва да сме наясно какво ще влагаме с тези 1 милиарда $. Точно в този миг страната ни не може да си разреши сходни вложения и доста деликатно би трябвало да се ревизират ", сподели още някогашният началник на ДАНС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР