Ескалация на фермерските протести във Франция. От няколко дни селскостопанските

...
Ескалация на фермерските протести във Франция. От няколко дни селскостопанските
Коментари Харесай

Палежи във Франция: Земеделци блокират основни магистрали към Париж

Ескалация на фермерските митинги във Франция. От няколко дни селскостопанските производители блокират съществени пътни артерии, издигат барикади от сено и изхвърлят плодове и зеленчуци. Стигна се даже и до смъртен случай.

Около 55 000 души са протестирали през вчерашния ден в цялата страна, през днешния ден се чака също огромна акция, която ще блокира входовете към Париж – ще бъдат блокирани 7 съществени автомагистрали, съобщи Нова телевизия.

Местни медии осведомят, че протестиращите стопират и изпразват задгранични камиони, в символ на митинг против конкуренцията от други страни. Няма публична информация измежду изпразваните транспортни средства да има български. Говори се, че това са били сред 12 и 15 камиона от Испания и Мароко. Част от продукцията е била запалвана.

Специалисти съпоставят недоволството с това на жълтите жилетки от 2018 година и плашат доста държавното управление. Днес се чака опит на премиера Габриел Атал да успокои напрежението.

Протестиращите недоволстват от нелоялна конкуренция от други страни поради спомагателните стандарти във Франция, ниското възнаграждение, желаят данъчни облекчения за дизеловото гориво. Основно обаче доминират мнения за неодобрение против храните, които са импорт от Украйна.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР