есетки нарушения са били открити при разпоредени от Върховната административна

...
есетки нарушения са били открити при разпоредени от Върховната административна
Коментари Харесай

Хиляди литри дизелово гориво, изтеглени от пазара след проверки

есетки нарушавания са били открити при разпоредени от Върховната административна прокуратура инспекции за осъществяването на техническите и качествените условия към течните горива.

В резултат от инспекциите е изтеглено от разпространяване близо 40 000 литра гориво за дизелови мотори, осведомят от държавното обвиняване ().

Проверките бяха разпоредени в средата на юни

и за тези два месеца са били тествани 239 бензиностанции, 1 петролна рафинерия и 3 данъчни склада. Имена на компании в известието няма.

Целеносочено се е проверявало дали се съблюдават техническите и качествените условия към течните горива, нормите за наличие на олово, сяра и други нездравословни субстанции в тях.

Проверките са осъществени като са взети проби

бензин и дизелово гориво за коли, както и гориво за извънпътна техника и трактори, за промишлени и комунални цели и котелно гориво. При част от пробите са открити несъответствия с условията за качество и за наличие на биокомпонент.

В резултат на инспекциите са наложени 15 насилствени административни ограничения и са формирани 3 акта за определяне на административни нарушавания.

От Държавната организация за метрологичен и механически контрол са уведомили прокуратурата, че следва сформиране и връчване на още седем акта за определяне на административни нарушавания, както и издаването на още 10 наказателни постановления на обща стойност 180 000 лева

За част от нарушаванията на условията за качество на горивата е сезирана ВКП, поради съществуването на данни за закононарушение по отношение на стартирането в продажба на недоброкачествени промишлени артикули.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР