есет души бяха ранени, единият от които е в критично

...
есет души бяха ранени, единият от които е в критично
Коментари Харесай

Огромно свлачище в Норвегия, хора са в неизвестност

есет души бяха ранени, единият от които е в сериозно положение, а 21 души са в неопределеност, откакто свлачище в Южна Норвегия отнесе повече от 10 здания в ранните часове на деня, заяви полицията, представена от организация Ройтерс, съобщи.

Landslide hits residential area in Norway, 10 hurt, 26 unaccounted for
— Reuters (@Reuters)
До момента от региона са евакуирани към 700 души, оповестиха от полицията.

Изчезналите са от домове в най-вътрешната част на свлачището, само че не е ясно незабавно дали са били в капан в къщите си, отсъствали ли са по това време или са съумели да избягат, оповестиха от полицията.

"Има доста хора, които към момента са в неопределеност. Това е огромна злополука ", сподели министър-председателят Ерна Солберг пред кореспонденти по време на посещаване на мястото на нещастието.

Засега регионът остава неустойчив и до него може да се стигне единствено с хеликоптер, сподели Роджър Петтерсен, началник на полицейската интервенция на мястото.

A massive has hit the Norwegian municipality of sparking mass evacuation. It's believed heavy precipitation may have made the soil unstable. ❄️Heavy snow is expected to ease in the area this evening.
— BBC Weather (@bbcweather)
Земните маси не престават да се движат в едно от най-големите глинени свлачища в новата норвежка история, сподели Торилд Хофшаген, районният началник на Норвежката дирекция за водните запаси и енергетиката, на конференция.

В Южна Норвегия паднаха огромни количества превалявания през последните дни, което може да е предизвикало преместването на глинестата почва, преобладаваща в региона, сподели телевизионният оператор NRK.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР