Есента се очертава още по-мрачна от прогнозите за испанската икономика,

...
Есента се очертава още по-мрачна от прогнозите за испанската икономика,
Коментари Харесай

Испанската икономика е още по-отслабена от новите ограничения заради коронавируса

Есента се обрисува още по-мрачна от прогнозите за испанската стопанска система, чиито два бели дроба, регионите на Мадрид и Барселона, още веднъж са наранени от ограничения против Ковид-19, предизвикващи яд и мъка измежду работодателите.

На областите Мадрид и Каталуния се пада дял от общо към 40% от брутния вътрешен артикул (БВП) на Испания. Там са кнцентрирани и огромна част от стълбовете на националната стопанска система: туризмът, индустрията и огромните предприятия.

" Ще умрем от апетит ", скандираха преди дни стотици ресторантьори, събрали се в центъра на Барселона, с цел да стачкуват против затварянето на питейните заведения и заведенията за хранене в Каталуния за 15 дни. Мярката бе разпоредена от районните управляващи, с цел да бъде спряно разрастването на епидемията.

Заради мощта на втората вълна на новия ковид в страна, която към този момент е на едно от първите места в Европа по брой умряли, Мадрид и осем общини в покрайнините на столицата са отчасти блокирани от началото на октомври.

Местните поданици нямат право да влизат и излизат, с изключение на с цел да отиват на работа или да посещават образователно заведение, или по още няколко доста съответно разказани цели, а работното време и потенциал на питейните заведения и заведенията за хранене са понижени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР