Есента и зимата винаги са предизвикателно време за имунната система,

...
Есента и зимата винаги са предизвикателно време за имунната система,
Коментари Харесай

Силен имунитет през есента и зимата с тези суперхрани

Есента и зимата постоянно са предизвикателно време за имунната система, защото сме по-предразположени към заразяване от разнообразни вируси или грип, написа tialoto.bg. Има доста храни, избрани като “суперхрани “ поради техните здравословни свойства, които са подобаващи за есента и зимата.

Сега е моментът да започнете да ги включвате в диетата си, освен тъй като са вкусни, само че и тъй като могат да бъдат добра част от подпомагането на поддържането на здрава имунна система.

Ето пет храни за повишение на имунитета, които би трябвало да ядете в този момент
1. Сладки картофи
Наситени с витамин А, сладките картофи евентуално са една от най-хубавите храни, които можете да ядете за вашето здраве. Те също по този начин са герои на есенно-зимния празничен сезон, тъй като имат дълъг период на валидност и могат да бъдат приготвени по разнообразни способи, тъй че в никакъв случай да не ви е скучно с тях.

За наш шанс, изгодите за здравето от сладките картофи остават без значение от метода им на готвене, тъй че може да ги печете, да ги приготвяте на пара или да ги задушавате. Но най-лесният метод да включите тези невероятни артикули в всекидневието си е като постепенно ги изпечете цели и ги съхранявате в хладилника. Яжте ги на закуска, гарнирани с кисело мляко и малко гранола или препечени ядки. Използвайте ги като допълнение към пилешка салата на обяд; нарежете ги на слайсове и ги потопете в хумус като следобедна закуска или пък ги притоплете за вечеря.

2. Спанак
Желязото, цинкът и хлорофилът в тази ежедневна листна зеленина са отлично нещо, което би трябвало да въведете в диетата си през есента и зимата. Докато летните деликатни марули отпадат от менюто, спанакът е това, към което би трябвало да посегнете, с цел да подсилите имунитета си. За благополучие, той е леснодостъпен през цялата година.

За най-силно влияние върху вашата имунна система, гответе спанака, с цел да засилите неговите свойства. Сварете го на пара и го прибавете към бъркани яйца или омлет за вкусна закуска. Сервирайте го със леден сусамов дресинг от Япония за обяд или пък си направете задушен спанак с лимон за вечеря.

3. Цитруси
Въпреки че постоянно е тъжно, когато прелестните горски плодове, пъпеши и костилкови плодове на лятото стартират да изчезват, сезонът на цитрусите настава тъкмо когато имаме най-голяма потребност от витамин С. Целият плод е по-здравословен от изстискания сок, тъй че помислете за нарязан грейпфрут за закуска или пък малко лайм или лимон във вашата салата.

Цитрусовите резени в добавка към цвекло или копър са ужасно предястие за вечерта и можете да сварите леко цели портокали в захарен сироп, до момента в който кората се захароса към към момента суровата вътрешност и да сервирате плода охладен като грациозен десерт.

4. Гъби
Гъбите имат голям брой изгоди за имунитета, в това число витамини от група В, калий и витамин D. Тези вкусни артикули са извънредно подобаващи за есента и зимата, като са лесни за набиране и включване в ежедневната ви диета.

Печете яйца в блатовете на портобело за изобилна закуска. Похапвайте гъби, пълнени с крема сирене и лук за денем. Нарежете ги в обедните си салати или ги изпечете за прибавяне към сандвичи. А гъбената чорба е един от най-топлите способи да започнете всяка зимна или есенна вечеря.

5. Ябълки
Да, поговорката „ Една ябълка дневно държи лекаря надалеч от мен “ съществува с причина. От фибри през антиоксиданти до фитохимикали, ябълките са здравословно допълнение към вашата диета през хладните месеци. Потърсете органични варианти, с цел да избегнете потреблението на пестициди.

Въпреки че може да си набавяте ябълки през цялата година, есента и зимата са техният главен сезон, тъй че потърсете хубави сортове, които постоянно са налични в магазините. Яжте плода с кората за най-вече изгоди. Печените ябълки са отлично утринно ядене, а нарязаните в салата или като допълнение към сандвича, вършат страховит обяд. За една лека следобедна закуска може да пробвате ябълки, потопени в бадемово масло. По време на вечеря помислете за задушаване на плода независимо или с други зеленчуци като лук и зеле.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР