Есента е времето за равносметка на летния сезон - като

...
Есента е времето за равносметка на летния сезон - като
Коментари Харесай

Ангелкова: Над 2 млрд. евро са приходите от международен туризъм за 7 месеца

Есента е времето за равносметка на летния сезон - като цяло вървим с 3,6% растеж за юни, юли и август, т.е. за трите дейни месеца, над 4 милиона и 480 хиляди задгранични туристи са посетили нашата страна за тези три месеца, регистрира министърът на туризма Николина Ангелкова по Българска национална телевизия. Това съгласно нея още веднъж демонстрира извънредно добра резистентност за летния туристически сезон.

" 6,9 милиона задгранични туристи са от януари до август, което е растеж от към 6% и слага България на едно от челните места за резистентност като дестинация и като избор на туристическия артикул ", съобщи министърката.

За първите 7 месеца над 2 милиарда евро са приходите от интернационален туризъм, което е растеж от към 8,1%, разяснява Ангелкова. Само за юни и юли, които са дейните месеци на летния сезон, имаме над 1 милиард и 200 милиона евро доходи, добави още тя.

За предходната година към 12% от Брутният вътрешен продукт се дължи на туризма, разяснява министър Ангелкова.

Равносметката демонстрира, че 4 и 5 - звездните хотели към този момент поредно 3 години са преди всичко като избор за място за настаняване на всеки, който посещава нашата страна. 65% от задграничните туристи отсядат в такива хотели, разяснява министърката.

Направили сме над 300 инспекции по плажовете, изясни Ангелкова. Най-честите нарушавания са свързани с липса на спасители и съоръжение на избавителните и медицински постове, указателни табели и надвишаване на комерсиалната повърхност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР