Есента бавно напомня за себе си, а с идването и

...
Есента бавно напомня за себе си, а с идването и
Коментари Харесай

3 храни, с които ще преборите есенната меланхолия

Есента постепенно припомня за себе си, а с идването и постоянно се появяват тъгата и меланхолията. Преди да посегнете към таблетки, пробвайте да подобрите настроението си и да върнете усмивката като увеличите приема на 5 храни, които са елементарно налични и евтини.

Шоколад  - негово величество шоколада  оглавява тази ранглиста неслучайно. Според швейцарски психиатри потреблението единствено на 3 късчета на ден в продължение на две седмици ще докара до релакс и благополучие. Заложете на черния шоколад освен поради фигурата си, само че и тъй като в него има повече какао.

Яйца – Богати на витамин Д те укрепват освен имунитета само че и потискат депресивните положения. Задържат и доста аминокиселини, които вземат участие в производството на допамин. Един омлет заран ще ви достави сила и позитивна мотивация, а и е толкоз апетитен.

Зелени зеленчуци – първо от тях не се пълнее, а в случай че ги хапвате по-често ще подобрите настроението си доста. Благодарение на фибрите си те ускоряват производството на потребни чревни бактерии, а актуалната просвета счита червата за втори мозък.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР