Есенната сесия на Народното събрание ще започне с президентско вето.

...
Есенната сесия на Народното събрание ще започне с президентско вето.
Коментари Харесай

Новият парламентарен сезон започва с президентско вето

Есенната сесия на Народното събрание ще стартира с президентско несъгласие. На 5 август президентът Румен Радев върна за ново разискване измененията в Закона за военното разузнаване, които плануват началник на службата да може да е и цивилно лице. Тъй като периодите за разискване на ветото не текат по време на почивка, ръководещите се отхвърлиха да привикват изключително съвещание през август и оставиха разискването му за първите дни на новата сесия.

На 4 септември ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева ще бие първия звънец, след което по традиция ръководителите на групите ще разгласят целите си за сезона. Депутатите обаче ще работят единствено 2 дни поради честването на Съединението. На 6 септември Караянчева ще е в Габрово. На 10-и пък отпътува за Брюксел, където в Европарламента ще се открие британски вид на изложбата за 140 година от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция, която обиколи България в последните месеци.

Есенната сесия на Народното събрание по традиция минава под знака на бюджета за идната година, който би трябвало да бъде признат дефинитивно през първата половина на декември. Предстои разискване и на импортирани промени в законите за електронното ръководство, висшето обучение, лова, тютюна и други.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР