ЕС включи още девет души и четири организации в списъка

...
ЕС включи още девет души и четири организации в списъка
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции на девет души и четири организации заради Северна Корея

Европейски Съюз включи още девет души и четири организации в листата със санцкии, свързани със Северна Корея (КНДР), предадоха Ройтерс и ТАСС. Европейският съвет акцентира, че в новия лист със наказания е включена държавната Външнотърговска банка на Северна Корея.

"С това решение общо 62 души и 50 организации, посочени от Организация на обединените нации, са подложени на рестриктивни ограничения. В допълнение Европейски Съюз е избрал независимо 41 души и 7 организации ", се оповестява на уеб страницата на Съвета.

На 5 август Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри по-строги наказания против Северна Корея поради осъществените от нея ракетни тествания, напомня ТАСС. Решението планува възбрана за експорт на редица първични материали от КНДР, в това число въглища, желязо, олово и морски артикули. Страните, които към този момент са сключили такива контракти с КНДР, имат период от 20 дни от приемането на документа да внесат закупените потребни изкопаеми и товари. Освен това се не разрешава основаването на нови взаимни предприятия с КНДР, спомагателни вложения във към този момент съществуващи предприятия и наемане на спомагателни служащи от Северна Корея. С резолюцията страните се задължават да не позволяват в пристанищата си съдове, упрекнати в нарушаване на режима на наказания, с изключение на при последна нужда, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР