ЕС трябва да въведе нова автоматична система за прием на

...
ЕС трябва да въведе нова автоматична система за прием на
Коментари Харесай

Лидерите на Италия и Франция предлагат нова система за разпределение на мигрантите в ЕС

ЕС би трябвало да вкара нова автоматизирана система за банкет на мигранти , избавени в Средиземно море. Това желаеха президентът на Франция Еманюел Макрон и италианският министър председател Джузепе Конте, които се пробват да изгладят връзките си, осведоми EURACTIV, базирайки се на Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

" Европейският съюз не демонстрира задоволително взаимност с страните, които първи се занимават с идващите, най-вече Италия ", съобщи Макрон след диалози с Конте.

" Франция е подготвена да се създаде това в границите на преразглеждането на Дъблинския правилник " под управлението на Европейската комисия, изиска френският президент, като има поради регулацията на Европейски Съюз , съгласно която нормално виновната страна членка е страната, в която жалбоподателят първо влиза на територията на Европейски Съюз.

При пътуването си от Северна Африка до Европа през Средиземно море мигрантите нормално първо стигат до Малта и Италия , само че двете страни се оплакват, че отговорността незаслужено е разпределяна. Рим от дълго време се оплаква, че Италия сама би трябвало да се оправя със стотици хиляди мигранти, които през последните години започнаха рисково пътешестване към Стария континент, с цел да намерят по-добър живот. Казусът докара до напрежение сред Рим и Париж. Италия се оплаква, че френски неправителствени организации избавят мигранти, а Франция по-късно не прави нищо, с цел да им помогне.

Но в този момент Макрон желае да реализира съглашение с Италия за разрешаване на разногласието.

" Подценявам това, което Италия претърпява от 2015 година Също понесе доста недоразумения и несправедливости ", сподели френският водач пред публицисти в Рим след диалози с Конте.

" Убеден съм, че е н еобходим автоматизиран европейски механизъм за банкет на мигранти ", добави той.

Конте съобщи от своя страна, че е получил поддръжката на Франция за система, която ще се занимава с разпределението на мигрантите, което значи, че Италия може да разчита на целия Европейски съюз автоматизирано да приема част от всички новопристигнали след спасяването им.

Президентът на Франция предизвести, че страните членки на Европейски Съюз, които отхвърлят да вземат присъединяване в схемата, би трябвало " съществено да бъдат наказвани " . Той не разкри детайлности, само че означи, че въпросът ще бъде разискван от вътрешните министри на Европейски Съюз.

" Въпросът за имиграцията повече не подхранва антиевропейска агитация " , счита Конте.

Лидерът на " Лига " Матео Салвини, който през предишния месец напусна държавното управление на Италия, предизвести, че Франция не извършва обещанията си. Според него Конте работи наивно.

Макрон прави Конте за смях, счита Салвини и упрекна премиера, че предава Италия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР