ЕС ще загуби Сърбия от Китай, освен ако не позволи

...
ЕС ще загуби Сърбия от Китай, освен ако не позволи
Коментари Харесай

Орбан: Сърбия трябва да стане част от ЕС преди Украйна

ЕС " ще загуби " Сърбия от Китай, в случай че не разреши на страната да се причисли към блока скоро и би трябвало да го направи, преди да одобри Украйна, сподели унгарският министър председател Виктор Орбан в широкообхватно изявление, което ще бъде оповестено по-късно тази седмица, написа " Политико ".
Прочетете още
" Трябва да приключим остарялата задача за разширение, преди да стартираме новото разширение с Украйна. Ако не интегрираме Сърбия допустимо най-скоро, ще я загубим ", сподели Орбан в диалог с някогашния австрийски канцлер Волфганг Шусел за European Voices, списание, оповестено от Die Presse. Той сподели още, че Украйна би трябвало да бъде безпристрастен буфер сред Запада и Русия.

Сърбия подаде молба за присъединение към Европейски Съюз през 2009 година, само че кандидатурата й беше спряна заради опасения по отношение на отстъпващата й народна власт и близките връзки с Русия и Китай.

" Сърбия има други благоприятни условия. Току-що беше подписано съглашение за свободна търговия с Китай ", сподели Орбан, имайки поради договорката, подписана предишния октомври с втория по величина търговски сътрудник на Сърбия след Европейски Съюз.

Орбан също отхвърли вероятностите на Киев да отблъсне нашествието на Русия и да се причисли към Европейски Съюз, потвърждавайки, че единственият метод Украйна да оцелее е страната да бъде " буферна зона сред Русия и Запада ".

" Ако това не проработи, Украйна ще продължи да губи територия. Русия ще унищожава Украйна още веднъж и още веднъж и още веднъж. Русия в никакъв случай няма да одобри членка на Европейски Съюз и НАТО като Украйна на нейните граници, в никакъв случай ", сподели той, съгласно предварителния обзор на неговите изявления.

Орбан прибавя, че Русия не приема Европа на съществено, тъй като блокът е прекомерно слаб във военно отношение.

" Ние, европейците, не сме задоволително мощни, с цел да ни вземат руснаците на съществено. Това е игра на мощ. Това е война ", сподели Орбан.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР