ЕС ще създаде временен механизъм за допълнителен контрол и ограничаване

...
ЕС ще създаде временен механизъм за допълнителен контрол и ограничаване
Коментари Харесай

ЕС създава механизъм за борба с дезинформацията преди изборите

ЕС ще сътвори краткотраен механизъм за спомагателен надзор и ограничение на рисковете от дезинформация във времето, което остава до евроизборите.

Предвижда се страните доста по-активно да обменят информация и да подхващат ограничения, с цел да предотвратят непозната интервенция, най-много от Москва, в изборните процеси. Евролидерите се схванаха още незабавно да оказват помощ на противовъздушна защита на Украйна и да ускорят даването на муниции и ракети.

Този механизъм ще работи по сходство на механизма за реакции при рецесии. към работа на Жозеп Борел ще бъде основана краткотрайна работна група и страните членки ще рогат да алармират при опити да хибридни офанзиви, дезинформация или интервенция в предизборните акции.

Брюксел ще координира доста по-добре продан на информация сред различите институции на страните и ще се грижи за това правораздавателните органи да се намесват по-бързо.

Служебният министър председател Димитър Главчев се надява България да не е измежду най-уязвимите страни във връзка с съветската дезинформация:

" Вчера също по този начин се одобри, във връзка на идните избори, едно доста уверено умозаключение, а то е за решителни дейности, когато има външна дезинформация от други страни. Да се подхващат решителни дейности от държавите-членки и всички институции да работят в синхрон и съгласуваност. Вижте, все едно гледат какво се случва при нас. Впрочем на срещата с Марк Рюте той ме попита какво се случва, аз обясних за измененията в Конституцията, за които той не знаеше. Разказах всичко, което се случва и считам, че нашите европейски сътрудници са добре осведомени в каква обстановка сме сега ", изясни Главчев.

Той сподели още, че няма смяна във връзка с българската поддръжка за Украйна. Страната ни продължава да поддържа европейската позиция, а Европейски Съюз се надява допустимо най-бързо да даде на Киев системи за противоракетна защита


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР