ЕС ще подпише споразумение с неназован производител за доставката на

...
ЕС ще подпише споразумение с неназован производител за доставката на
Коментари Харесай

ЕС купува 110 000 дози ваксини срещу маймунската шарка

ЕС ще подпише съглашение с неназован производител за доставката на към 110 000 дози ваксини против маймунската шарка, които да бъдат доставени от края на юни. Това заяви европейският комисар по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду, представена от Ройтерс.

Ваксините ще бъдат закупени със средства от фондове на Европейски Съюз и доставени на страните членки, заяви Кириакиду и добави, че в Европейски Съюз са били регистрирани 900 случая на болестта.

Служители от Комисията споделиха, че името на производителя на имунизациите ще бъде разкрито скоро.

Лекарственият регулатор на Европейски Съюз сподели този месец, че беседва с датската компания за биотехнологии " Бавериън нордик " за данни от тествания, които биха могли да бъдат в основата на разширение на утвърждението за приложимост на имунизацията " Имванекс ". Регулаторът на Съединени американски щати към този момент утвърди имунизацията на " Бавериън нордик " за приложимост против маймунската шарка.

Някои страни членки на Европейски Съюз, в това число Германия и Испания, направиха свои лични поръчки за ваксини против маймунската шарка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР