ЕС очаква още тази седмица да бъде взето решение за

...
ЕС очаква още тази седмица да бъде взето решение за
Коментари Харесай

ЕС очаква в петък споразумение с Иран

ЕС чака още тази седмица да бъде взето решение за възобновяване на Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA) за нуклеарната стратегия на Иран, отбелязва испанският в. " Ел Паис ".
Изданието се базира на европейски източници, съгласно които реакцията на Техеран на последното предложение на Брюксел е рационална. Все още би трябвало да се изчакат позициите на Съединени американски щати и Англия. Европейски Съюз също е оптимист във връзка с времето: договорка може да бъде реализирана в петък, написа вестникът. Според него времето играе в интерес на съглашението, поради идните през есента избори в Съединени американски щати.
В понеделник Иран изпрати отговор на предложенията на Европейски Съюз за възобновяване на въпросния проект. Посланието на Техеран е фокусирано върху глобите и икономическите гаранции. Съгласно окончателния вид за съглашение по нуклеарната договорка, Брюксел е предложил на Техеран отстъпки при следствието на нуклеарен материал, открит от МААЕ, чийто генезис иранската страна не е обяснила.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР