ЕС обеща да увеличи подкрепата си за Украйна и да

...
ЕС обеща да увеличи подкрепата си за Украйна и да
Коментари Харесай

ЕС обеща да увеличи военната подкрепа за Украйна

ЕС даде обещание да усили поддръжката си за Украйна и да ускори съдействието с НАТО.

" Смятам, че украинците би трябвало да получат цялото належащо военно съоръжение, от което се нуждаят и с което може да се служат, с цел да защитят родината си ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Това значи, несъмнено, съвременни системи за противовъздушна защита, само че също по този начин и други типове съвременно военно съоръжение, стига то да е належащо за отбраната на Украйна, " разясни Урсула фон дер Лайен.



" Трябва да продължим да укрепваме партньорството сред НАТО и Европейския съюз. И би трябвало да продължим да ускоряваме поддръжката си за Украйна ", сподели от своя страна генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, откакто подписа взаимна декларация с Европейски Съюз.

Столтенберг съобщи, че западните сътрудници на Украйна ще се срещнат идната седмица с украинския министър на защитата, " с цел да обсъдят тъкмо какви типове оръжия са нужни и по какъв начин могат да ги дават ".

" Не става въпрос единствено за прибавяне на повече системи, повече платформи, повече оръжия, само че и за гарантиране, че платформите, оръжията, които към този момент сме дали, работят както би трябвало ", акцентира Столтенберг.



" Нашата декларация ясно демонстрира, че НАТО остава в основата на груповата защита и продължава да бъде от значително значение за евроатлантическата сигурност ", сподели Столтенберг.

" В нея също по този начин се признава полезността на една по-способна европейска защита, която способства позитивно за нашата сигурност и е допълваща и оперативно съвместима с НАТО, " сподели още Столтенберг.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР