ЕС не разполага с данни, че индийският щам на вируса

...
ЕС не разполага с данни, че индийският щам на вируса
Коментари Харесай

ЕС няма данни, че индийският щам на вируса на COVID-19 е по-опасен

ЕС не разполага с данни, че индийският вариант на вируса на COVID-19 е по-заразен или че провокира по-тежко боледуване. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия.

Той означи, че Съветът на Европейски Съюз е въвел през февруари последните рекомендации, свързани с противодействието на пандемията и свободата на придвижване. По неговите думи рекомендациите плануват опция за въвеждане на спомагателни ограничавания за пътуванията от страни, където епидемията е в разгара си.

Говорителят внесе тези обяснения във връзка на известията, че в Белгия е засечен индийският вирусен вариант. Белгийските управляващи прецизираха, че болестта е засечена измежду индийски студенти, пристигнали в Европейски Съюз през Париж, които по-късно пътували с рейс до Брюксел.

Заразата е била засечена едвам при трето следващо проучване и до момента разпространяването на варианта е доказано в Брюксел, Льовен и Антверпен.

Белгийските управляващи са разтревожени от тази вест на фона на известията, че леглата в лечебните заведения за инфектирани с COVID-19 са съвсем изчерпани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР