ЕС иска войната в Украйна да приключи възможно най-бързо, но

...
ЕС иска войната в Украйна да приключи възможно най-бързо, но
Коментари Харесай

Борел: Искаме войната да приключи, но има значение как

ЕС желае войната в Украйна да завърши допустимо най-бързо, само че не е без значение по какъв начин тъкмо ще стане това, сподели първият посланик, Жозеп Борел, и прикани съюза да изпрати още оръжие на Киев, съобщи Ройтерс.

" Ние желаем тя да завърши колкото се може по-скоро, само че не е без значение по какъв метод ще стане това ", съобщи Борел пред Европейския парламент.

" Защото в случай че ще имаме разрушена страна, която е разчленена териториално и обезвредена, с милиони хора в заточение и милиони починали, то тогава не, ние не желаеме тази война да приключва по подобен метод ". " Затова би трябвало да продължим да въоръжаваме Украйна. Още оръжия, това е, което украинците чакат от нас ".

Борел означи, че продължаващите покупки на съветски нефт и газ от Европейски Съюз, са обезпечили на Русия неведнъж повече пари от финансовата помощ, която съюзът е дал на Украйна.

" Дали сме на Украйна 1 милиард евро, само че милиард евро, това е сумата, която плащаме ежедневно на Путин за енергоносителите, които ни доставя ", сподели Борел.

Отделно от това ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи пред Народното събрание, че Европейски Съюз ще наложи още наказания на Русия, което евентуално ще включва и ограничения против вноса на нефт, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР