ЕС инвестира над 800 млн. евро в опазване на океаните

...
ЕС инвестира над 800 млн. евро в опазване на океаните
Коментари Харесай

ЕС инвестира над 800 млн. евро в опазване на океаните само за тази година

ЕС влага над 800 млн. евро в запазване на океаните единствено за тази година.

На международната конференция " Нашият океан " в Панама Европейски Съюз удостовери своя " корав ангажимент за отбрана, възобновяване и грижа за океаните ", подсилен с финансиране от 816,5 млн. евро през тази година.

" Океанът е част от това, което сме, и е наша обща отговорност ", съобщи в изказване комисарят на Европейски Съюз по околна среда, океани и риболовство Виржиниус Синкевич, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Политически и бизнес водачи, деятели за запазване на околната среда и учени се събраха в Панама Сити за двудневни диалози за това по какъв начин най-добре да се оправят с многочислените закани, пред които са изправени международните океани - от изменението на климата и замърсяването до несъразмерния лов на риба и минното дело.

Океаните, които покриват три четвърти от Земята, са дом на 80% от живота на планетата и обезпечават прехраната на повече от 3 милиарда души, както и решителен път за международната търговия.

Темите от дневния ред на самодейността " Нашият океан " включват разширение на морските предпазени зони (МЗЗ), обезпечаване на устойчива " синя стопанска система ", учредена на океаните, и понижаване на стресовите фактори върху скъпия, само че заплашен запас. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР