ЕС и ООН реагираха със съжаление на решението на САЩ

...
ЕС и ООН реагираха със съжаление на решението на САЩ
Коментари Харесай

САЩ се оттеглят от Съвета по правата на човека към ООН

ЕС и Организация на обединените нации реагираха със страдание на решението на Съединени американски щати да изоставен Съвета за човешките права на международната организация.

Върховният комисар за правата на индивида Зейд Ал Хусейн разгласи, че в този момента Вашингтон по-скоро би трябвало да ускори своя ангажимент към запазване на главните права.

" Това деяние подкопава ролята на Съединени американски щати като бранител и покровител на демокрацията на международната сцена ", съобщи европейският първи посланик Федерика Могерини.

А министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху благодари на американския президент Тръмп за " мъжественото решение ", ориентирано против лицемерието в Съвета за човешките права към Организация на обединените нации.

От дълго време Съветът за човешките права е бранител на тези, които нарушават правата на индивида, съобщи американският представител в организацията Ники Хейли.

„ За жал нашият зов за промени не беше чут. Затова, както казахме преди година, в случай че не забележим развиване - Съединените щати публично се отдръпват от Съвета за човешките права към Организация на обединените нации. Но дано бъде ясно, че това не значи, че се отдръпваме от уговорките си за отбрана на тези права. Предприемаме тази стъпка точно поради тях - не можем да бъдем част от сходна лицемерна и самообслужваща се организация, която се подиграва с човешките права “, съобщи Ники Хейли.

По-рано представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик отхвърли да разяснява изтеглянето, което идва след мощните рецензии на международната организацията против политиката на президента Доналд Тръмп за делене на деца от родителите им на границата с Мексико като мярка за битка с незаконната имиграция. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР