ЕС е тежко бюрократично чудовище. Това каза за предаването „Това

...
ЕС е тежко бюрократично чудовище. Това каза за предаването „Това
Коментари Харесай

Каролев: Борисов да спре с Да, г-жо Меркел, а да говори за отваряне на бизнеса

ЕС е тежко бюрократично страшилище. Това сподели за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ икономическият и финансов специалист Владимир Каролев.

„ Предприятията, които получиха до 10 000 лева отплата поради ковид, там отново се забавиха помощите, само че за междинните предприятия още не са получени парите. Вярно е, че има забавяне поради известието от Европейски Съюз. Това демонстрира за следващ път какъв брой тежко бюрократично страшилище е Европейски Съюз. Между другото една вест – англичаните не чакаха да мине и месец от Брекзит и оповестиха, че откриват една нова въгледобивна мина “, разгласи той.

Владимир Каролев посочи, че в нито една страна в света не може да се случи това сега – да се направи нова мина за въгледобив поради прословутата „ преференциална Зелена договорка “.

От ковид няма незасегнати бизнеси, има незасегнати хора – държавните чиновници, разяснява още Каролев. Някои от тях даже не вървят на работа, само че получават 30% обезпечено нарастване на заплатите, изясни той.

„ Всеки човек по света губи от пандемията и то не от медицински аспект, а от информационно-политически, от обстоятелството, че като се изключи няколко страни, десетина в света, всички останали взеха решение, че ще свърши света в случай че не затворят стопанските системи си. Той в действителност ще свърши, в случай че не ги отворят обаче. Що се отнася до бизнесите – няма непокътнат бизнес. Най-малко са наранени най-малките бизнеси, които получиха някакви пари, само че това е краткотрайно “, разясни специалистът.

Каролев обаче изрази терзания за развиването на летния туризъм у нас. Според него е наложителна актуализация на бюджета, само че това няма да се случи по времето на актуалното държавно управление.

„ ГЕРБ няма политически дял от актуализация на бюджета, а те са потвърдили, че не вършат неща без политически дивиденти “, разяснява Каролев. По думите му би трябвало да се подхващат нови ограничения за отплата, тъй като бизнесите ще банкрутират, посочи той.

„ Но това би трябвало да са краткосрочни ограничения. Борисов като си приказва с водачите в Европа, дано да приказва за отваряне на бизнеса, а не да споделя единствено „ Да, г-жо Меркел, склонен съм “, добави специалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР