ЕС е решен да достави снаряди за Украйна.Това се казва

...
ЕС е решен да достави снаряди за Украйна.Това се казва
Коментари Харесай

За разлика от България, ЕС е решен да достави снаряди на Украйна

ЕС е решен да достави снаряди за Украйна.

Това се споделя в признатите през днешния ден на Европейския съвет, засягащи тази страна.

„ Предвид ползите на сигурността и защитата на всички страни членки Европейският съвет приветства съглашението на Съвета (страните членки – б.р.) на Европейски Съюз за незабавна доставка на артилерийски муниции и снаряди „ земя-земя “ за Украйна и, в случай че тя изиска, ракети, в това число посредством взаимни поръчки и активизирането на нужните фондове, в това число посредством Европейския механизъм за поддръжка на мира, целящи да обезпечат 1 милион артилерийски снаряда посредством взаимно изпитание през идващите 12 месеца, без да се нанася ущърб на характерния темперамент на политиката на сигурност и защита на избрани страни членки “, се споделя в документа.

Няколко часа по-рано българският президент Румен Радев съобщи, че България няма да взе участие в схемата за доставка на муниции за Украйна, утвърдена от министрите на външните работи и на защитата при започване на седмицата. В отговор на въпрос на Клуб Z той добави, че ще произвеждаме снаряди за други страни, само че ще слагаме условия те да не отиват в Украйна.

Също по този начин Европейски Съюз е твърдо решен да поддържа и да ускорява груповия напън върху Русия, в това число посредством вероятни по-нататъшни ограничаващи ограничения, както и да продължи да работи с сътрудниците си за ценовия таван на петрола. Важно е полагането на повече старания за гарантиране на използването на национално и европейско равнище на наложените наказания. Лидерите на страните от Европейски Съюз са решени дейно да предотвратят и да се опълчват на заобикалянето на ограниченията в и от трети страни.

Европейският съвет упорства Русия да подсигурява неотложно безвредното завръщане на принудително отведените или депортирани на нейна територия украинци, най-много деца. В този подтекст водачите вземат поради неотдавна издадените от Международния углавен съд (МНС) заповеди за арест на съветския президент Владимир Путин и пълномощничката в администрацията му за правата на децата Мария Лвова-Белова.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР