ЕС е разработил икономически план, който предвижда едностранно въвеждане на

...
ЕС е разработил икономически план, който предвижда едностранно въвеждане на
Коментари Харесай

ЕС готви радикален план за мита върху американските стоки

ЕС е създал стопански проект, който планува едностранно въвеждане на мита върху вносните американски артикули, а също по този начин предлага да бъде основан фонд за развиване на лични софтуерни компании, написа в. " Политико ".

Радикалният проект от 173 страници е в отговор на комерсиалните ограничения на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и цели да сътвори съперници на американските софтуерни колоси като Google (Google), Епъл (Apple) и Facebook (Facebook).

Според документ, получен от " Политико ", представители на Европейската комисия упорстват определената за ръководител на институцията Урсула фон дер Лайен да основе Европейски фонд на бъдещето, който да влага над 100 милиарда $ в акции на перспективни европейски компании. Целта е Европа да може да се конкурира с американските и китайските софтуерни колоси.

В проекта се показва, че Европейски Съюз би трябвало да демонстрира по-голяма увереност в региона на търговията и да вкара едностранно мита за американските вносни артикули.

Съединени американски щати и Европейски Съюз си постановиха взаимно мита на редица категории артикули напролет и лятото на предходната година. Сега Европейски Съюз се пробва да избегне въвеждането на нови американски мита за европейските коли, напомня ТАСС.

Предложенията са към момента в стадий на разискване.

Планът обаче е едно от най-сериозните самопризнания до момента, че има риск Европа да изостане още от Съединени американски щати и Китай в конкуренцията за международен стопански мотор на бъдещето, отбелязва " Политико ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР