ЕРП-та трябва да бъдат отстранени от процеса за издаване на

...
ЕРП-та трябва да бъдат отстранени от процеса за издаване на
Коментари Харесай

Капон с важно предложение за евтин ток на малките фирми

ЕРП-та би трябвало да бъдат отстранени от процеса за издаване на разрешителни за фотоволтаични съоръжения, с които дребни компании и семейства могат да създават ток за лични потребности. Това ще отвори път към зелената сила, само че ще докара и до намаление на режийните разноски, изключително в изискванията на високи цени на тока, както е сега. Това заяви Мария Капон – лидер на листата на „ Изправи се, БГ! Ние идваме! “ в 16 МИР Пловдив град.

По думите й компенсацията за бизнеса, която  предложи „ Изправи се, БГ! Ние идваме! “ и служебното държавно управление одобри в размер на 110 лева на мегаватчас, е една добра стъпка, само че по-важната стъпка е да разгадаем и семействата, и на компаниите да имат лично произвеждане на електрическа енергия. „ В момента всички дребни предприятия, всички хотели, хората в домовете си, които желаят да си създадат фотоволтаична апаратура за лични потребности, са сложени пред дълъг позволителен развой пред електроразпределителните сдружения. ЕРП-та изискват над 20 документа, връщат хората неведнъж и най-после е могат и да откажат да издадат позволение, а хората и дребните компании вършат лична инвестиция. Абсурдно е монополисти, които действително печелят от цената на тока, да дават разрешителни, които биха ги ощетили и действително вършат процедурата съвсем невъзможна за компаниите и семействата “, безапелационна е Мария Капон.

Разходите за слагането на слънчеви панели излизат приблизително към 50 000 лева Пари за субсидиране на фотоволтаици са заложени в Плана за възобновяване и резистентност. Затова първото, което ще създадем, е изолирането на ЕРП-та от тази процедура, уточни претендентът за депутат с № 31. „ Важно е да има единствено съгласувателна процедура и тя да не бъде през електроразпределителнтие сдружения. Това ще е една от първите законодателни начинания, които ще имаме в идващия парламент “, акцентира Мария Капон - лидер на листата на обединението с № 31 в идните избори на 14-ти ноември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР