Ернестина Шинова е от онези актриси, които не носят маска

...
Ернестина Шинова е от онези актриси, които не носят маска
Коментари Харесай

Ернестина Шинова с ексклузивно интервю пред "Шоу" за далаверите в "Биг Брадър" и култовия сериал "Откраднат живот"!

Ернестина Шинова е от тези актриси, които не носят маска в живота си, не влизат в непознат облик, когато би трябвало да са самите себе си и играят постоянно на цялостните си 100 %. Дъщеря е на писателя сатирик Чавдар Шинов, снаха на гениалния артист Петър Слабаков и брачна половинка на режисьора бунтовник Андрей Слабаков. Но Ерна, както я назовават най-близките й, е съумяла да построи име с персонален труд и триумфи! В диалозите с нея постоянно господства уют и откровено отношение, а особено в този централна роля заема позицията й във връзка с борбите на душевности и тактики в хитовия обществен опит „ Биг брат ”. - Ерна, ти си била част от обществения опит, наименуван „ Биг брадър”, а след него нормално от психическа позиция има материал за цяла книга. Как преценяваш видяното дотук?
- За жал оценката ми не е по никакъв начин висока. Луна прави страшни панаири, само че аз не чаках, че е и толкоз нападателна. Тя безусловно търси по какъв начин да предизвика нападателно държание в другите, което в нашия сезон, Слава Богу, го нямаше. Луна не съумя да разнообрази личното си шоу в позитивна светлина, а позволи тъкмо противоположното, освен това в много отрицателен проект. Това, че се прави на луда и в това време търси експанзия, не е добре, само че също по този начин не е и обстоятелството, че другите й се поддават. Ако тя в действителност беше зле или луда, нямаше да я атакуват.

- В този формат обаче май провокацията е водещо държание. И който се подаде – изгаря в чисто психически проект?!
- Много е мъчно там човек да се овладее, тъй като в тази ситуация Луна безусловно навлиза в персоналното пространство на всеки един от останалите съквартиранти. Някой да ти седи на главата и непрекъснато да се лигави по този начин, е прекомерно смело предизвикателство – даже и да би трябвало да не използва физическа, а единствено вербална експанзия и реакция. Разбирам тези хора в Къщата ненапълно. Фънки се пробва да я иронизира, само че и той си изпуска нервите. Все още никой не я е блъснал, макар че им проличава какъв брой доста им се желае, а тя не престава да ги тормози. Самата аз съм извънредно търпелив човек.

Мога постоянно да вляза в обувките на другия само че в случай че някой ме ритне, не знам по какъв начин ще отвръщам. Всеки човек въпреки всичко има някакви защитни реакции, неизбежно е.


С щерка си Йоана, която е най-голямата й горделивост

- Когато ти участваше в шоуто, също имаше моменти, в които нервите и провокациите не те подминаваха…
- Така е, само че аз постоянно съм знаела, че никой не стига до някакви такива положения от положително. Аз се мъча да схвана какво е докарало един човек, с цел да стигне до такава степен – и в случай че съумея да го оправдая в себе си, аз го пазя. Но в случай че не съумея да намеря такова опрощение, ставам релативно невъзмутима. Запаля ли обаче, става доста ужасно! Усетя ли нечестна игра, няма връщане обратно, без това да значи, че се поддавам на първоначални усеща. А Луна в тази ситуация играе доста непочтено, жестоко, грозно. Нея бих я пренебрегнала тотално – без да влизам в никакви пререкания или вербална експанзия.

- И в живота ли би направила по този начин в моменти, когато някой някъде ти опъва нервите до безконтролност?
- Случвало ми се е доста пъти нещо сходно и колкото и да се стараеш да се контролираш, в някой миг просто губиш контрола, ако провокацията е прекомерно мощна и най-много несправедлива. Аз във физическа експанзия не съм изпадала, само че за жалост речникът ми е прекомерно богат и с доста малко думи слагам на място всеки Много съм съчувствена, чувствам хората – по кое време, къде и от какво може да ги заболи – и го употребявам, тъй като това въпреки всичко е и част от специалността ми. Слава Богу, доста рядко ми се случва да попадам в такива обстановки.

Понякога хората се държат несъответстващо, само че го вършат – или тъй като не са те разбрали, или тъй като не са усетили нещо, или тъй като имат някакви комплекси. Просто са комплицирани прочувствено. Но аз съм на мнение, че хората по принцип не са неприятни. И е доста мъчно да намериш умишлено неприятен човек. Луна за жалост е този вид дразнител – тя не го прави от обстоятелството, че е засегната или непринудено, а го премисля, осъзнава и работи. Прави панаири особено с цел да може да те унижи, затрудни и провокира. Старите й номера са се изчерпали, в този момент търси някакъв нов метод и той е извънредно нападателен. Ако бях в този момент в Къщата на „ Биг брадър”, бих й споделила единствено, че това е доста на ниска цена номер, който не минава. Не бих й се и вързала, а виждам, че вътре са събрани доста прочувствени хора. А Луна желае да го играе цар. Но цар не се играе! За да се случи това, то останалите би трябвало да ти кажат „ Ваше Височество”! Останалите съквартиранти за жал паднаха в този капан. Захажаева (Людмила Захажаева, б.а.) много вярно им сподели да не обръщат внимание, да не я правят оценка като фактор – и тогава нейната провокация губи смисъл, стопира да бъде мотор на играта. А в този момент наподобява по този начин, като че ли Луна прави шоуто, а тя в действителност не прави никакво шоу, единствено затлачва това, което ние бихме желали да забележим – характерите на останалите, техните качества и дефекти. В момента гледаме един на ниска цена цирк от Луна!


Любовта сред Ерна и Андрей е като на кино

- В предишния сезон началник Петров не беше ли в почти аналогична роля?
- Той обаче не беше умишлен. Познавам го от дълго време – той има извънредно експлозивен темперамент. И в живота е това, което сподели в шоуто. Не се е преструвал. Каза и доста истини, само че по доста експлозивен метод, приказва доста, страда от тежка логорея

И действително приказва доста повече, в сравнение с би желал, само че това е неговата същина. Шеф Петров не може да се владее, прекомерно прочувствен е. И може би не би постигнал това, което има до момента в живота си, в случай че се владееше. Неговата кухня е изключителна. Аз не разбирам доста от това, само че съм опитвала негови специалитети – овладял е една материя до съвършенство. Тук се желае огромна воля, характери и умения. Шеф Петров обаче, за разлика от Луна, не е умишлен – той, когато се наскърбява, се обижда; когато плаче – плаче; когато наранява – наранява. Такъв човек или го харесваш и понасяш, или тотално го отхвърляш. Но той не е излъгал за това, което е той, игра почтено.

- Във всеки сезон някой се оплаква от здравословни проблеми. Толкова фрапантни вреди ли нанася сходна изолираност за тялото, характера, душата на един човек?
- Това е ужасно напрежение. Ние живеем и се реализираме посредством хората, които обичаме, посредством специалността си, в случай че щеш, посредством твоята лична ваза, в която си поставила тъкмо избрани цветя на съответно място. Вътре нямаш тази опция. Не можеш да се осъществиш. Затова са тези непрекъснати войни за кухнята. Ти просто нямаш опция да реализираш себе си и там се превръщаш в никой. Нямаш обичания човек, детето, кучето, котето, растение. Нямаш нищо. Аз си припомням, че ние с Гъмов (Станимир Гъмов, б.а.) бяхме посадили и отглеждахме от семка чушки и фасул. Само и единствено да има нещо живо. Бяхме тръгнали да възпитаваме някакъв охлюв – да идва да яде в несъмнено време, по едно време дресирахме и птици През цялото време търсиш да реализираш по някакъв метод човешката си същина. Иначе става извънредно мъчно и напрежението е голямо. А в профил най-вероятно наподобява по този начин, като че ли някакви хора непрекъснато седят, ядат и се карат.

Аз самата съм имала здравословни проблеми в моя сезон. Към края взех да подвигам кръвно, в случай че съм с ниско по принцип. И всичко това беше поради зверското напрежение. Освен това аз в никакъв случай не съм спала по този начин, както в „ Биг брадър” – аз не спях, аз припадах. Психически доста се натоварвах.

- Съпругът ти Андрей беше в почти същото положение, въпреки и отвън Къщата, единствено тъй като ти си подложена на всичко това в нея.
- Да, той ме е виждал и е усещал всичко това по негов метод. Но мога да ти кажа, че единствената вечер в „ Биг брадър”, когато спах добре, е единствената вечер, в която Андрей е бил в студиото, с цел да ме пази – без аз да знам това. Просто някак съм усетила наличието му. Защото Андрей ме познава задоволително добре, знае по какъв начин се усещам, какво мисля и сигурно е било ужасно напрежение и за него. Много е мъчно за хората извън да осъзнаят това, което се случва в Къщата.


Като доктор София Стаменова в „ Откраднат живот”

- Уж споделят, че спечелилите никой не ги съди, само че виж какво стана в предходния сезон, в който Тото завоюва?! Появи се видео, както и информации, че той се е виждал и е получавал информации от близки хора, до момента в който е бил във формата – което е в безспорен прорез с разпоредбите!
- Не съм доста в течение на тази обстановка с Тото, само че считам, че не е доста почтено по отношение на останалите. При нас Кичка (Кичка Бодурова, б.а.) си позволяваше някакви информации извън, в резултат на което Биг брат, наказвайки нея, наказа и всички нас поради това, че тя поддържа връзка с външния свят. Не знам дали Тото фактически е имал или не някакви известия от външния свят, само че действително видяно – това не е нищо изключително. Минал някой и ти споделил „ вървиш добре” или „ не вървиш добре” – това не може да промени кой знае какъв брой играта ти. Единственото нещо, което е гадно, е, че в тази ситуация си имал тези 5 минутки успокоение и глътка въздух, които останалите не са имали – и не е почтено по отношение на тях. Аз самата за целия си престой в „ Биг брадър” излязох два пъти за зрелище. И от самото начало бях с защита като се изключи сцената. Единствено в моментите, когато се покланях на публиката, разбирах, че имам някакво утвърждение от хората в салона. А аз 100 пъти съм излизала на сцена – знам чудесно по кое време каква сила има. Това е единственият знак, който съм получила за два месеца престой – тези две представления, които за жал бяха към края на формата, тъй че на процедура въобще не можах да се ориентирам (смее се).

- В този сезон кой съгласно теб има най-реални шансове да завоюва – със или без почтена игра?
- Мисля, че някакви любимци са Джино, Фънки, Захажаева също, Коцето. Но пък, от една страна, феновете извън чакат тези вътре надали не, да вървят по въже, да гълтат огън, да вършат кавги, а когато ги създадат, внезапно им стават неприятни. Много хора си показват „ Биг брадър” като някакво режисирано шоу, в което всеки е получил своята роля – няма такова нещо! Има обстановки, в които ти реагираш в действителност, и то по този начин, както опитните животни вършат.

- Джино и Константин обаче към този момент един път са печелили този формат…
- Така е, да, само че очевидно неслучайно. Имат и други съквартиранти с капацитет за победа, само че да забележим какво ще стане. Имаше хора извън, които да вземем за пример обявиха, че в случай че бъдат пуснати в Къщата, ще откъснат главата на Луна (смее се) – и ще смятат действието за почтено. Други пък настояват, че държанието на Фънки не било като за пред дама. Само че Луна не е приличала в никакъв случай на дама?! Дамите не ритат други дами по кокалчетата и не се държат по този начин жестоко. Не ми подхожда също и държанието на Мариела Нордел – не одобрявам подобен вид хора. Аз обичам да виждам почтени играчи

Не виждам към този момент някакви кой знае какви резултати от нейната тактика. В тази къща влизаш и живееш с едни хора. И в случай че си решил да играеш, то няма да е за дълго време – споделям ти го като актриса, която чудесно умее да преценя по какъв начин наподобяват в очите на феновете съответни думи и дейности. Затова и когато аз участвах, избрах да бъда такава, каквато съм – или ще ме харесат, или няма да ме харесат. Няма да си прережа вените по дължина, я!

- А какво се промени за теб и за живота ти след излизането от този формат? Защото колкото и да е игра, който е минал през нея, изяснява какъв брой доста са осезаемите разлики…
- Аз направих някои открития за себе си, които са много обобщаващи. Не мога да кажа, че не съм знаела тъкмо коя съм, само че има обстановки, в които човек не знае какво тъкмо да чака от себе си. И постоянно се питаш – Боже мой, в този момент, в случай че съм с щерка ми и с Андрей в един аероплан и той пада, дали ще имам силите и волята да го прегърна, да направя нещо, или ще мисля за себе си?! Винаги си поставяш подобен вид въпроси. Затова и има обстановки, в които човек не може да планува по какъв начин ще се държи, изключително когато е подложен на тествания. Научих някои неща за себе си и станах по-осъзната. Огромен кеф е да се прибереш след това у дома, да сте трима души и да сте си близки, и да няма смисъл да се напрягаш, когато общуваш.

- Много неща за себе си май научава и доктор София Стаменова в „ Откраднат живот”. Тя се бори с всичките си демони, единствено и единствено да стигне до любовта на детето си! Нещо, което би направила и ти в живота си…
- Така е. Нейният облик малко се разпростра в този момент, във втори сезон. Интересна е. Дано съм се справила по този начин, че да стигна посредством нея до фена. И да, по това си приличаме – аз също бих лазила на колене поради детето си! Но другояче сме доста разнообразни. Д-р Стаменова е много по-суров човек от мен, аз съм по-емоционална. Като цяло сериалът е доста добър, сътрудниците ми са страхотни и се веселя, че хората го правят оценка толкоз високо.

Интервю на Анелия ПОПОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР