Ергюнал Себахтин спечели сребърен медал от Европейското първенство по бокс

...
Ергюнал Себахтин спечели сребърен медал от Европейското първенство по бокс
Коментари Харесай

Ергюнал Себахтин е втори в Европа

Ергюнал Себахтин завоюва сребърен орден от Европейското състезание по бокс в Ереван. 21-годишният българин, който дебютира на толкоз огромен конгрес, се поздрави с второ място в категория до 48 кг от шампионата в арменската столица. Себахтин сподели доста положително равнище и първокласен бокс, само че в последна сметка отстъпи с 1:4 гласа на коравия грузинец Сахил Алахвердови.

 

Талантът ни стартира малко по-сковано, което бе обяснимо, поради че играе на първи огромен край в кариерата си. Той изостана в картите след първия рунд, само че във втория сподели огромна част от арсенала си. С бързи и точни дейности Себахтин обърна развоя на срещата и всичко опря до финалния рунд. В него срещата бе равностойна, като една-две по-точни комбинации на грузинеца му осигуриха и триумфа.

 

Така България приключи Европейското състезание с три медала. Освен среброто на Ергюнал, с бронз се поздравиха Даниел Асенов (54 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг).

 

Статистиката преди финалите в Ереван демонстрира, че България е една от 12-те страни, излъчили участници в последния ден на шампионата. Общо 219 боксьори от 39 страни имаха свои представители в арменската столица. По брой медали общо България се подрежда на осмо място.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР