Ергюнал Себахтин постигна най-големия успех в кариерата си в мъжкия

...
Ергюнал Себахтин постигна най-големия успех в кариерата си в мъжкия
Коментари Харесай

Ергюнал Себахтин: Бях много близо до титлата, мотивиран съм за по-големи успехи

Ергюнал Себахтин реализира най-големия триумф в кариерата си в мъжкия бокс. Той завоюва сребърен орден от Европейското състезание в Ереван, като на финала в категория до 48 кг отстъпи в доста равносилен мач на грузинеца Сахил Алахвердови, участник на Олимпийските игри в Токио, както и трети от Световното състезание.

Макар единствено на 21 години, Себахтин сподели висока класа и капацитет за бъдещи съществени триумфи. Именно към такива се цели и младият ни гений.

„ Не чаках да стигна до финала при дебюта си на Европейското състезание за мъже. Заминах с упоритост да печеля орден и съм доста благополучен, че играх за златото. Бях доста покрай купата, получи се равносилен мач и напълно малко ме раздели от първото място. Това единствено ме стимулира още повече да не преставам да упражнявам, с цел да реализирам по-големи триумфи. Благодаря най-много на персоналния си треньор Стоян Узунов и на Борислав Бояджиев, треньорът ми в националния тим, които имат вяра в мен и ми помогнаха да стигна дотук “, сподели Ергюнал.

Като последваща цел българският боксьор си сложи продобиване на орден от Световното състезание в Узбекистан следващата година и квота за Олимпийските игри в Париж.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР