Ереван. Ергюнал Себахтин донесе първи медал за България от Европейското

...
Ереван. Ергюнал Себахтин донесе първи медал за България от Европейското
Коментари Харесай

Ергюнал Себахтин спечели медал от Европейското в Ереван

Ереван. Ергюнал Себахтин донесе първи орден за България от Европейското състезание по бокс за мъже в Ереван. В арменската столица националът ни до 48 кг дебютира по допустимо най-хубавия метод на шампионата. Младият ни гений пречупи с 5:0 съдийски гласа съпротивата на ирландеца Рики Несбит.

Ергюнал сподели доста добра игра, влезе самоуверено в дуела и съумя да наложи своя жанр. Той взе превес след първите два рунда, а в третия боксира доста мъдро и изцяло справедливо се класира за полуфиналите. Така Себахтин си подсигурява най-малко бронзов орден. За място на край в неделя той ще се изправи против италианеца Леонардо Еспозито.

По-късно през днешния ден ни чакат още три дуела с българско присъединяване. На кръг Б, в девети дуел от листата на следобедната сесия, Кристиян Николов (80 кг) ще срещне сърбина Артьом Агейев. Срещата ще стартира към 15:00 часа.

Във вечерната сесия, която стартира в 17:00 часа, мачовете на българските национали са сложени едновременно. На кръг А, към 17:30 часа, 6-кратният европейски първенец при младежите и мъжете Даниел Асенов (54 кг) ще срещне Салах Омар (Германия). На кръг Б Хавиер Ибаниес (57 кг) ще боксира с Небил Ибрахим (Швеция).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР