Ерчана Мъри-Бартлет се занимава професионално с бягане от години, но

...
Ерчана Мъри-Бартлет се занимава професионално с бягане от години, но
Коментари Харесай

Да изтичаш цяла Австралия само за 15 дни

Ерчана Мъри-Бартлет се занимава професионално с тичане от години, само че откакто пропуща да се класира за Олимпиадата в Токио, се прицелва в друга своя фантазия.

Тя пробягва цялата дължина на Австралия и по този начин чупи върха при дамите за най-вече поредни ежедневни маратона - 150. За толкоз броя дни е минала впечатляващите 6300 км. На първото място до момента бе британката Кейт Джейдън, която предходната година приключи със 106 пробягани маратона за 106 дни.

Ерчана Мъри-Бартлет финишира своето пътешестване в понеделник, 16 януари. А то, става известно, е с благотворителна цел. Събраните над 100 000 австралийски $ ще отидат при благотворителната организация за запазване на природата Wilderness Society.

Жената взема решение да пробяга километрите, с цел да увеличи осведомеността за рецесията с изгубването на доста австралийските животни и растения. Австралия е измежду страните с най-богато биоразнообразие в света. Голяма част от него е неповторимо за континента, който обаче се бори с изгубването му.

Колкото до пътешествието на Ерчана Мъри-Бартлет, както и бихме предположили - било е предизвикателно. През първите три седмици тя е получила цели три пострадвания. Тялото ѝ обаче привиква да се оправя, и то и в изискванията на дъжд и горещина. " Поразително е, толкоз съм разчувствана ", споделя рекордьорката пред локални медии, откакто пресича финалната линия в Мелбърн.

Въпреки че е приемала сред 5000 и 6000 калории дневно (около три пъти повече от целесъобразния дневен банкет за жена), е отслабнала. Освен това ѝ се е наложило да се оправя със слънчево изгаряне, мехури и болки, и даже се майтапи, че към този момент са я хапали всички вероятни инсекти на Земята.

Впечатляващо е, че Ерчана Мъри-Бартлет е устояла даже и на мозъчната мъгла и телесната отмалялост, които са я обземали. А на самия край в Мелбърн краката ѝ са към този момент доста подути. Толкова, че са ѝ били нужни обувки с цялостен един размер по-големи, с цел да ѝ станат. Любопитен факт е, че по време на 150-дневния си маратон е скъсала цели 10 чифта маратонки.

Прекосявайки финалната линия, рекордьорката споделя новината, че средствата, които е набрала за благотворителната си концепция, са надхвърлили двойно предстоящото от нея, написа BBC.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР