Ерата на телеграмите официално приключи в Германия с финална вълна

...
Ерата на телеграмите официално приключи в Германия с финална вълна
Коментари Харесай

Германските пощи спират да разпращат телеграми


Ерата на телеграмите публично завърши в Германия с крайна вълна от хиляди изпратени къси известия за Нова година, заяви през днешния ден основната пощенска работа в страната - " Дойче пост ", представена от Асошиейтед прес.

Службата сподели, че  в последния ден от предлагането на услугата в навечерието на настъпването на Новата година са били изпратени 3228 телеграми.

Това е в внезапен контрастност със междинните месечни количества от сред 200 и 300 изпратени телеграми, които службата е обработвала през последните години.

" Дойче пост " заяви, че е била една от последните пощенски служби в света, които към момента са предложили разпращане на телеграми и то единствено в границите на страната през последните години. През 2018 година службата приключи изпращането на телеграми в чужбина, написа Българска телеграфна агенция.

Изпращането на телеграми, датиращо от началото си от 19-и век, от много време се смята за остаряла, а също така и скъпа услуга. През последните години изпращането на депеша, съдържаща до 160 знака, в Германия е коствало минимум 12,57 евро (13,31 долара).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР