Ерата на Роман Абрамович начело на Челси официално приключи, след

...
Ерата на Роман Абрамович начело на Челси официално приключи, след
Коментари Харесай

Челси официално има нов собственик

Ерата на Роман Абрамович отпред на Челси публично завърши, откакто клубът разгласи кой е новият притежател. Консорциумът, ръководен от американския предприемач Тод Боели е завоюва състезанието за придобиването на лондонския отбор.

Офертата, която консорциумът постави на масата беше на стойност 4 милиарда английски лири. Договорът към този момент е подписан, като занапред следва договорката да бъде утвърдена от английското държавно управление, както и от Висшата лига. Очаква се всички процедури да бъдат завършени до края на месец май.

Челси е в продажба от март, откакто съветският олигарх Абрамович стана обект на наказания от английското държавно управление поради нашествието на Русия в Украйна.

С публична позиция до медиите досегашният притежател на „ сините “ отхвърли появилата се информация, че клубът би трябвало да му изплати заем в размер на 1.5 милиарда лири.

Към консорциума на Боели влизат още двама крупни предприемача - швейцарския милиардер Хансьорд Вис и английския вложител Джонатан Голдстийн.

В формалната информация от Челси прецизираха, че общата сума на инвестицията 2,9 милиарда $ ще бъдат ориентирани в специфична сметка във Англия и 100 % от тях ще бъдат дарени за щедрост.

Новите притежатели ще вложат спомагателни два милиарда $ за „ Стамфорд Бридж “, академията на Челси и базата “Кингсмедоу ”, където своите мачове играе женският тим на лондончани.

От Челси дадоха обещание, че ще разкрият повече детайлности в края на май, когато се чака договорката да бъде финализирана.

Разбра се още,ч е новият собственик на Челси Тод Боели към този момент е в Лондон и през днешния ден се чака да участва на семейството на „ сините “ на Уулвърхемптън на „ Стамфорд Бридж “ в 36-ия кръг на Висшата лига, заяви организация АП.

Челси заема трето място с 66 точки, а четвъртият Арсенал е с три по-малко – 63.

Голямото предизвикателство пред консорциума, отпред с Боели ще е да задържи високо равнището на лондонския клуб и да отговори на упованията на публиката за конкуренция с топ тимовете в Европа.

Преди ерата на Роман Абрамович, която стартира през 2003 година, Челси бе ставал първенец на Англия единствено един път – през 1955-а. След това отборът завоюва пет трофеи, като за последно победи през 2017-а.

Сега първият късмет за Челси да грабне трофей е през идващия уикенд, когато се изправя против Ливърпул във финала на шампионата за Купата на Футболната асоциация в Англия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР