Ерата на изкуствения интелект (AI) засилва дигиталното разделение, даващо на

...
Ерата на изкуствения интелект (AI) засилва дигиталното разделение, даващо на
Коментари Харесай

България е на 55 място сред 132 държави по конкурентоспособност на талантите

Ерата на изкуствения разсъдък (AI) ускорява цифровото разделяне, даващо на страните с високи приходи още по-голямо преимущество в конкуренцията за гении. Това е главният извод от Глобалния показател за конкурентоспособност на гениите (GTCI) за 2020 година. Той е създаден от Adecco Group, един от влиятелните бизнес университети в света INSEAD и Гугъл. Резултатите от изследването са показани от компанията Adecco.

Тази година Глобалният показател за конкурентоспособност на гениите изследва по какъв начин развиването на изкуствения разсъдък освен трансформира естеството на работата, само че и постанова преоценка на практиките на работното място, корпоративните структури и новаторските екосистеми.

Докато машините и логаритмите не престават да поемат разнородни задания и отговорности, и съвсем всяка работна позиция се премисля, гениите стават все по-необходими освен за адаптирането, само че и за извличането на стойност от тази трансформираща технология.

Технологиите за изкуствен интелект биха могли да изиграят основна роля и в решаването на видимо неразрешими световни проблеми като беднотия, ендемични болести, изменение на климата и тероризъм, считат специалистите.

" Технологиите допълват човешкия фактор в работния свят, а не го заменят. В Adecco Group виждаме, че изкуственият разсъдък към този момент разкрива големи благоприятни условия, създавайки доста нови работни места, в това число такива, които към момента не съществуват, и разрешава на чиновниците да извършват по нов метод елементарни задания и действия ", разяснява Ален Дехаз, основен изпълнителен шеф на Adecco Group..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР