Ерата на евтиния труд, на леснодостъпния труд свърши. Това коментира

...
Ерата на евтиния труд, на леснодостъпния труд свърши. Това коментира
Коментари Харесай

Икономисти: Ерата на евтиния труд свърши

Ерата на евтиния труд, на леснодостъпния труд свърши. Това разяснява в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия икономистът Лъчезар Богданов. По думите му за бизнесът от тук насетне ще бъде мъчно " да се намират хора и ще бъде все по-скъпо да заплащат за тези хора ". Моята прогноза е, че в идващите няколко години ще има даже съществено изпреварване на продуктивността на труда, изясни той.

В България неравенствата порастват, безапелационен е Любослав Костов от КНСБ.
Любослав Костов, КНСБ: Доходите на 20-те % най-богати и 20-те % най-бедни - става все по-голяма разликата.
Костов се разгласи за това да се обвърже растежът на приходите с продуктивността на труда.
Любослав Костов, КНСБ: Средната работна заплата във Видин е 700 лв., в София е 1500 - приказваме за двойна разлика. Регионалните разлики аз мен са по-осезаеми, тъй като не може да кажем, че цените на стоките във Видин са два пъти по-евтини в сравнение с в София и сравнявайки по паритет на покупателна дарба е значимо какво може българинът да си купи с този растеж на тази междинна работна заплата, който сега записваме.
Бизнеса се оплаква неналичието на висококвалифицирани фрагменти, съобщи той. Богданов обаче е на мнение, че бизнесът се оплаква от всевъзможен тип фрагменти - и с подготовка, и без такава. 2017 година е първата, в която напълно отчетливо се видя, че бизнесът има потребност освен от най-квалифицираните хора - има потребност от всевъзможни хора, разяснява той.

По думите му тематиката за намирането на експерти и фрагменти е станала все по-централна за разнообразни бизнес конгреси и полемики, както и за бизнеса.
Лъчезар Богданов, икономист: Исканията от страна на бизнеса към администрацията, към политиците за някакви промени се насочиха все по - интензивно в посока решение на казуса с човешкия запас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР