Ерата на Бойко Борисов и ГЕРБ в българската политика е

...
Ерата на Бойко Борисов и ГЕРБ в българската политика е
Коментари Харесай

Борисов отишъл при Ердоган след доклад на турските служби, че е аут

Ерата на Бойко Борисов и ГЕРБ в българската политика е завършила. Шансовете му да се върне като значим фактор са минимални. Съединени американски щати са завършили „ плана Борисов “ и го пращат в пенсия. Това е единствено част от отчета на турското разузнаване (MIT) за обстановката в България, съобщи FrogNews, базирайки се на дипломатически източници. Предоставен е бил и на президента Ердоган при започване на юни.

Именно след този разбор се провели срещите на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в Турция наскоро. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на собствен ред горещо помолил турският президент Ердоган да го одобри за трийсетина минути. Това станало преди дни, а в събота срещата се състоя в резиденцията на Ердоган в Истанбул. Тя бе снимана на видео и пласирана в мрежата, а следените от някогашния министър председател медии оповестиха новината като нещо значимо.

Измолената от Борисов среща е обезверен опит да притегли някой и различен глас от средите на българските турци. Както и да показва пред оределите редици на последователите му интернационална популярност и връзки.

Затова и чухме омръзналите ни хвалби, че точно той е провеждал нaй-дoбрaтa мигрaциoннa пoлитикa с Турция. Ердоган доста хитро отговори на шербетените похвали: „ Взaимooтнoшeниятa c Бългaрия зa мигрaциoннaтa пoлитикa щe прoдължaт и зaнaпрeд. Нaшитe грaници щe бъдaт пaзeни, кaктo дoceгa бяхa пaзeни. Нa цeлия бългaрcки нaрoд пoжeлaвaм уcпeх нa тeзи прeдcтoящи избoри и вcички дa ca живи и здрaви “. Пожелава триумф на българския народ, не на Борисов и ГЕРБ – същински пестник. Ердоган може да е деспот, да нарушава съществени човешки права, само че като политик е степени над Борисов. Раболепното държание на някогашния български министър-председател по време на срещата е позорно. С мазните усмивки и кланяния той припомня пезевенк, който измолва лепта от шефа…

Не мина и без гафове. „ Рaдвaм ce, чe cтe в дoбрo здрaвe и кoндиция. Тoлкoвa ca дoбри взaимooтнoшeниятa мeжду Бългaрия и Турция, cпрaвихмe ce c мигрaциятa, бaлкaнcки пoтoк нaпрaвихмe “, съобщи мазно Борисов. Да се радваш на „ кондицията “ на Ердоган, значи, че си имал подозрения преди този момент в нея. А преименувайки Турски поток на „ балкански “ сигурно е подразнило домакина, който така и така изглеждаше много отегчен на фрагментите. Нямаше и помен от предходните „ усеща “ на турския президент към Борисов. Неотдавна дeлeгaция нa ДПC, нaчeлo c лидeрa Муcтaфa Кaрaдaйъ, пoceти Eрдoгaн в Aнкaрa. Oт кaдритe cтaвa яcнo, чe Бoйкo Бoриcoв e приeт в рeзидeнциятa в Иcтaнбул. Тази разлика е съществена…

И най-после: Борисов да каже за какво е молил за тази среща и за какво турците не сложиха и българското знаме до турското. Излиза, че е било посещаване по благосклонност. Трябва в действителност да е изгубил изцяло възприятие за действителност, с цел да се подложи на сходно оскърбление. Не знам кои са му пиари, само че са огромни хитреци: хем прибират солидни възнаграждения, хем го вършат за посмешище.

Д-р Димитър Попкутуев

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР