Equinix официално откри втория си център за данни в България,

...
Equinix официално откри втория си център за данни в България,
Коментари Харесай

Американски IT гигант отвори втори център зa данни в София за $19 милиона

Equinix публично откри втория си център за данни в България, а на събитието присъстваше и американският дипломат у нас Ерик Рубин. Инвестицията е в размер на $19 милиона.

Новият център, който ще носи името SO2, се намира единствено на към километър от първия в столичния квартал " Дружба ". За начало в него са сложени 350 сървърни шкафа, като се чака техният брой да се усили с още 1 100.

В международен мащаб компанията има над 9 800 клиента, измежду които Coca-Cola, Mazda, Deloitte, Фейсбук, Dropbox, SAP, Oracle и доста други. Двата центрове за данни в София обслужват над 100 компании за момента, като измежду най-популярните имена са VMWare и UniCredit Bulbank, както и снабдители на облачни услуги, снабдители на мрежови услуги, огромни корпорации и медийни компании.

Общият брой на центровете за данни на компанията надвишава 200 в 52 страни. " Новият център за данни ще подкрепи българските компании в процеса на цифрова промяна на бизнеса, осигурявайки им взаимосвързаност с сътрудниците, елементарно прекосяване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят ", показаха от компанията.

" Центърът за данни SO2 ще даде сигурна среда за български и интернационалните компании, които желаят да разширят бизнеса си към Източна Европа и Средния Изток. В допълнение, SO2 ще има и директна връзка с българския Internet exchange BIX (Bulgarian Internet Exchange) ", изясняват от Equinix.

" Наблюдаваме мощно търсене на услугите на Equinix в България, защото фирмите непрекъснато усилват потреблението на осведомителни технологии в бизнеса си, с цел да вървят в крайник с бързо разрастващата се цифрова стопанска система. Радваме се, че можем да предложим съвременен местен център за данни с световни благоприятни условия и достъп до 52 други национални пазара с помощта на Platform Equinix ", уточни изпълнителният шеф на компанията у нас Здравко Николов.

Самият Ерик Рубин уточни, че България е перспективен пазар и добра насочна точка за нахлуване на европейските пазари.

Първият център на компанията отвори порти през 2010 година, като в него бяха вложени 5 милиона лв.. Тогава той бе благосъстоятелност на компанията 3DC, учредена от Здравко Николов, Стефан Стефанов и Владислав Янков, които и до през днешния ден са част от управническия екип. През 2013 година компанията бе закупена от английската Telecity, а през 2015 г.от Equinix.

Equinix е американска мултинационална компания с централа в Калифорния. Към 2017 година за нея работят към 6200 души в световен мащаб, а приходите й за 2016 година възлизат на 3,61 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР